ΤΟ ΠΑΡΚΟ - ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΡΚΟ - ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Η εικόνα που εμφανίζει ο υπαίθριος χώρος έξω από το Τζάμπο είναι δυστυχώς αποκαρδιωτική ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό να διαμορφωθεί σε πάρκο με αθλητικές εγκαταστάσεις, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής αλλά τελικά έγινε πάρκινγκ για τους πελάτες του πολυκαταστήματος της περιοχής.




Στο χώρο έχει κατασκευαστεί μικρό γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά, όπου οι φωτογραφίες φανερώνουν την κατάσταση της.
Σπασμένα παγκάκια, κλεμμένοι τάπητες για ιδιωτική πιθανόν χρήση κάποιας αυλής, σπασμένα φωτιστικά πεταμένα στον άθλιο χώρο πρασίνου που έχει να κλαδευτεί πολύ καιρό.






Γκράφιτι στολίζουν τις τσουρλήθρες, σκουριές έκαναν την εμφάνιση τους στα σίδερα που συγκρατούν τις τραμπάλες, καρφιά που στήριζαν μεταξύ τους τους τάπητες ξεπρόβαλαν και απειλούν την σωματική μας ακαιρεότητα.
Κάγκελα που έσπασαν και παρέμειναν στην γη για να θυμίζουν ότι κάποτε είχαν τον ρόλο της προστασίας των παιδιών,
Δημιουργήθηκε μετά απο πολλά εμπόδια και παιχνίδια...ένας κοινόχρηστιος χώρος 
4, 5 στρεμμάτων για να ανασάνει μια υποβαθμισμένη περιοχή του Ηρακλείου, αλλά αποδεικνύεται ότι μάλλον για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα έγινε.
50 τετραγωνικά παιχνίδια σε 4, 5 στρέμματα, 4 παγκάκια για μια ολόκληρη συνοικία που φέρνει τα παιδιά της να παίξουν.

Ένας τεράστιος χώρος στάθμευσης για το κατάστημα.  Οι 70 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ στις οποίες αναφέρονται, στην μελέτη μαζί με τους διαδρόμους κυκλοφορίας που θα τις εξυπηρετούν, ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ, δηλαδή γύρω στα 2.500 τετραγωνικά μέτρα!!! 



ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΑΚΙ ΜΠΑΣΚΕΤ 25μ x 15 μ (δηλαδή 375 τετραγωνικά μέτρα), και ένας χώρος για skate-board διαστάσεων 8μ x 17μ (δηλαδή 136 τ.μ.) !!! 
Ο συνολικός χώρος δε των αθλητικών εγκαταστάσεων, μαζί με τους περιβάλλοντες αυτών χώρους  ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 900 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!!! 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............