ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ... ΤΟ ΡΟΔΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ... ΤΟ ΡΟΔΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Αφιερωμένο στις γυναικείες κεφαλοδεσιές της Δυτικής Κρήτης είναι το ημερολόγιο του 2015 που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χανίων “το Ρόδο” με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Το ημερολόγιο μέσα από φωτογραφίες και μικρά κείμενα, μυεί τον αναγνώστη στους συμβολισμούς που κρύβει κάθε μια από τις λεπτομέρειες της παραδοσιακής αυτής ενδυμασίας.



«Με ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων καλωσορίζουν τη νέα έκδοση του ημερολογίου του 2015 του Πολιτιστικού Συλλόγου “το Ρόδο” το οποίο αποτελεί μια ξεχωριστή διαδρομή στην παράδοσή μας. Μια διαδρομή στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης επιθυμεί να είναι συνοδοιπόρος», σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι συντελεστές του ημερολογίου ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια στήριζε και θα στηρίζει πάντα πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον πολιτιστικό πλούτο της κρητικής παράδοσης, ιδιαίτερα όταν αυτές εκπορεύονται από συλλόγους που ενεργούν εντελώς ανιδιοτελώς.

Από την πλευρά του Δήμου Χανίων, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Διά Βίου Μάθησης και Βιβλιοθηκών Βαρβάρα Περάκη, αφού διευκρίνισε ότι ο Δήμος κλήθηκε από τον Σύλλογο στη συνέντευξη Τύπου παρότι δεν έχει μερίδιο στη συγκεκριμένη έκδοση, υπογράμμισε τη συμβολή του “Ρόδου” στην ανάδειξη της κρητικής παράδοσης.

«Το “Ρόδον” αποδεικνύει ότι αγαπά την παράδοση και το δείχνει πάντα με δράσεις συνεπείς και ουσιαστικές. Μας κάλεσε λοιπόν εδώ για να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια διάδοσης και αναζωογόνησης της κρητικής παράδοσης από την οποία κρατάμε πάντα τα ζωντανά και γόνιμα στοιχεία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Περάκη, ενώ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Ρόδον” κ. Νίκος Μαθιουδάκης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από προσπάθεια αρκετών μηνών παρουσιάζουμε την πρώτη μας εκδοτική δουλειά σαν Σύλλογος. Επιλέξαμε όχι τυχαία το θέμα αυτό, επειδή καθημερινά συναντάμε κεφαλοδεσιές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, το ύφος και το ήθος της παράδοσής μας».

Ο κ. Μαθιουδάκης διευκρίνισε ακόμα ότι το ημερολόγιο θα διατίθεται δωρεάν από τον Σύλλογο, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε όσους βοήθησαν στην έκδοση: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η σκέψη μας. Πρώτα απ’ όλα τον φωτογράφο Στέλιο Αγγελάκη που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια, την ερευνήτρια Ασπασία Κοκολογιάννη, τα κορίτσια που φωτογραφήθηκαν. Επίσης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Σημανδηράκη που πραγματικά στήριξαν την προσπάθεια και μας βοήθησαν να φτάσουμε μέχρι τέλους. Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω και τον Δήμο Χανίων και πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε μία καινούργια προσπάθεια συνεργασίας για να μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα όλα τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............