ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ...ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ...ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Κάτι έγινε, κάτι νιώσαμε, μπουχτήσαμε από τα πολλά προβλήματα και αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε. Πώς αλλιώς αν όχι με την κατάληψη;

Αν τα αιτήματά μας είναι να χαμηλώσει το κουδούνι γιατί χτυπάει δυνατά, τότε ναι, μπορεί να κάνει κάτι, άρα καλά κάνουμε και της το ζητάμε. Αν όμως το σχολείο είναι χωρίς πετρέλαιο, χρειάζεται βάψιμο, είναι παλιό ή τα μαθήματα είναι βαρετά και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να σηκωθούμε από το κρεβάτι, τότε δε φταίει η διευθύνση.
Τα χρήματα που δίνονται σε κάθε σχολείο, δίνονται από το Υπουργείο Παιδείας. Και σ’ αυτό όμως δε φύτρωσαν! Δόθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται στη Βουλή. Οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια δίνουν στην Παιδεία 3%. απαιτούμε 15% για την Παιδεία, για να έυπάρχει και πετρέλαιο και καινούρια σχολείο και για να μπορούν οι καθηγητές να έχουν ό,τι χρειάζονται για να κάνουν μάθημα εκτός από τα άθλια βιβλία.

Οι γονείς είτε είναι άνεργοι, είτε τα βγάζουν δύσκολα πέρα γιατί ο μισθός τους έχει μείνει μισός. Μπορεί να δουλεύουν όλο και περισσότερο για λιγότερα λεφτά, να τους έχουν κόψει επιδόματα και δώρα. Και τι κάνουν για αυτό; Πρέπει κι αυτοί να οργανωθούν, να δουν τι θα κάνουν με το σωματείο τους και τον κλάδο τους. 
Ένα πράγμα μπορούν να κάνουν σίγουρα: απεργία!
Ακουγα σήμερα το πρωί τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη δια ραδιοφώνου να αιφνιδιάζεται για την κίνηση μαθητών σχολείων της πόλης του Ηρακλείου και να προσπαθεί να εξηγήσει την ενέργια τους αυτή, κρίνοντας την αδικαιολόγητη, και λέγοντας ότι διάλογος για τα τυχόν προβλήματα θα γηίνει αφού σταματήσουν οι καταλήψεις.
Βέβαια σαν καλός συδικαλιστής - Γενικός διευθυντής θα μεταφέρει τα προβλήματα στον Υπουργό Παιδείας ο οποίος με την σειρά του θα τα αξιολογήσει και θα πράξει δεόντως !!!
Κρίνουμε την ενέργια των παιδιών που με το μοναδικό όπλο που έχουν την κατάληψη ψάχνουν , αγωνιούν, διεκδικούν, ένα καλύτερο αύριο 
Για τα παιδιά, για ένα καλύτερο αύριο, με ην ελπίδα ότι ίσως αυτά φτιάξουν καλύτερες βάσεις σε μια κοινωνία που τρεμοπαίζει... είναι οι μεγαλοστομίες βουλευτών και υπουργών σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται σε παρελάσεις.
Αφήστε τα παιδιά να βγούν στους δρόμους , να φωνάξουν να ζητήσουν, αφήστε τα παιδιά να κάνουν λάθος, δεδομένου ότι θα τους δ΄ψσετε την ευκαιρία να κάνουν κάτι...

Αφήστε τα παιδιά να βγούν στους δρόμους αφού εσείς κάτω απο πεζοδρόμια και κάγκελα δεν βγαίνεται. αφήστε τα παιδιά να σας δείξουνπόσο Αντρες είναι, αφού εσείς τον λόγο σας δεν το κρατάτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............