ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Οι παραιτήσεις δεν αποτελούν αντίσταση  
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε το απόλυτο παράλογο. Ζούμε ένα παιχνίδι ανάμεσα  στους εκπαιδευτικούς και στο Υπουργείο σχετικά με την αξιολόγηση. Αρκετοί διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους, αρνούμενοι να εναντιωθούν στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να ορίσουν σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου ομάδες για την αυτοαξιολόγηση. 



Όλοι αυτοί θεωρώντας την εντολή του Υπουργείου Παιδείας παράνομη, παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους διαλέγοντας τη διαδρομή της συμμετοχής τους στις ομάδες εργασίας από τη θέση του απλού -  μάχιμου εκπαιδευτικού. 
Άραγε αυτό δεν είναι παράδοξο και παράλογο. Αρνείσαι μία εντολή που θεωρείς παράλογη όταν αρνείσαι να την εφαρμόσεις στο σύνολο της και όχι στα επιμέρους στοιχεία της. 
Πραγματικά η εφαρμογή της αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι μία  τραγική ιστορία που θα γυρίσει το Ελληνικό Σχολείο αρκετά χρόνια πίσω, προσδίνοντας του μη δημοκρατικά στοιχεία. Στηρίζεται σε ένα  γραφειοκρατικό μοντέλο που διευκολύνει την άσκηση ενός εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου με σκοπό την εφαρμογή της πολιτικής υπάκουοι εκπαιδευτικοί – υπάκουοι πολίτες.
Ζούμε σήμερα μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, σαν μέρος μιας γενικότερης επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα και στην έννοια της δημοκρατίας γενικότερα. 


Η αντίσταση στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου σχολείου μεγαλώνει κι απλώνεται μόνο όταν είναι καθολική.  Όταν οι εκπαιδευτικοί, παρά το γεγονός ότι πήραν την εντολή να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας για την αξιολόγηση, δεν συμμετάσχουν στο σύνολο τους, αρνηθούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους και υποστούν τις διοικητικές κυρώσεις. Τότε μόνο θα αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η αντίδραση στην αξιολόγηση και θα δοθεί η πραγματική διάσταση στην προστασία του δικαιώματος στην εκπαίδευση. 
Περιμένουμε τους πρωτοπόρους αυτούς που παραιτήθηκαν στην Κρήτη από τις θέσεις ευθύνης να το πράξουν πρώτοι δείχνοντας το δρόμο και στους υπόλοιπους. 
Προσδοκούμε οι εκπαιδευτικοί παρά το γεγονός ότι πήραν παράνομη διοικητική εντολή να μην την εφαρμόσουν, προασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών μας σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. 

Κ.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............