NEA ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

NEA ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

 Για  8η χρονιά η Νέα Κινηματογραφική λέσχη Ηρακλείου προσκαλεί το κοινό της πόλης σε ένα ακόμα ταξίδι στα μαγικά νερά της 7ης τέχνης, με 2 προβολές κάθε Δευτέρα στον κινηματογράφο «Αστόρια Cyta» (Πλ. Ελευθερίας).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
"Ξεκινώντας τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στις 8 και στις 10.30 με την ταινία «Το παρελθόν» του ιρανού Ασγκάρ Φαραντί («Τι απέγινε η Έλι» και «Ένας χωρισμός»), το πλούσιο πρόγραμμα της ΝεΚΛΗ κλείνει το "μάτι" στην κοινωνική και οικονομική συγκυρία και ελπίζει να γελάσουμε, να απολαύσουμε, να οργιστούμε και να συγκινηθούμε μαζί.
Το -συντομότερο φέτος- τακτικό πρόγραμμα, θα διαδεχτούν ειδικές προβολές και αφιερώματα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, τα οποία θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.
Για φέτος θα ισχύσουν οικονομικότερα εισιτήρια (5€ κανονικό, 3€ φοιτητικό & 1€ ανέργων), καθώς και οι κάρτες διαρκείας.
Παράλληλα θα συνεχιστεί η συνεργασία με φορείς, θεσμούς και ανθρώπους της πόλης με κοινωνική συνείδηση και πολιτιστική παρουσία.
Όπως έχει καθιερωθεί, τα έσοδα της τελευταίας προβολής θα διατεθούν σε φορέα κοινωφελούς δραστηριότητας, ο οποίος φέτος θα είναι η ομάδα “Συμβολή στην εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής”.  


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

06/10/14 20:00 και 22:30
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ – LE PASSÉ (2013, 130’)
Σκην.: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωτ.: Μπερενίς Μπεζό, Ταχάρ Ραχίμ, Αλί Μοσάφα
Η επιστροφή του Αχμάντ στο Παρίσι από την Τεχεράνη προκειμένου να υπογράψει το διαζύγιό του με τη Μαρί, θα είναι καταλυτική για όλα τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας που προσπαθούν να απαγκιστρωθούν από το παρελθόν. Οικογενειακό δράμα με σφιχτή δομή και έντονα συγκινησιακά στοιχεία, από το σκηνοθέτη του «Ένας Χωρισμός».  Βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για την Μπερενίς Μπεζό.

13/10/14 20:30 και 22:30
Ο άνθρωπος αντίγραφο – Enemy (2013, 90’)
Σκην.: Ντενίς Βιλνέβ
Πρωτ.: Τζέικ Τζίλενχαλ, Μελανί Λοράν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Σάρα Γκέιντον
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζοζέ Σαραμάγκου η ταινία περιγράφει τη ζωή ενός καθηγητή ιστορίας όταν τυχαία ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός πανομοιότυπου με εκείνον ανθρώπου. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ίδιες τους τις αδυναμίες και θα πάρουν για λίγο, ή για περισσότερο, ο ένας τη θέση του άλλου. Ένα έργο αφαίρεσης με στοιχεία ψυχολογικού δράματος και θρίλερ που αναμετριέται με τοζήτημα της ταυτότητας και του Άλλου με ένα εντελώς απροσδόκητο φινάλε. 

20/10/14 20:30 και 22:30
Σε Λάθος Χρόνο – Locke (2013, 85')
Σκην.: Στίβεν Νάιτ
Πρωτ.: Τομ Χάρντι, Ρουθ Γουίλσον, Ολίβια Κόλμαν
Ο μηχανικός Άιβαν Λοκ φεύγει αργά το βράδυ από το εργοτάξιο προς άγνωστη κατεύθυνση. Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη για την πορεία του έργου γιγαντιαία χύτευση σκυροδέματος, για την οποία είναι πεύθυνος, ο Άιβαν θα ταξιδέψει από το Μπέρμιγχαμ στο Λονδίνο, διακινδυνεύοντας να χάσει οικογένεια και καριέρα, έχοντας ως μοναδική του προτεραιότητα το να πράξει το σωστό.

27/10/14 20:00 και 22:30
Σκην.: Ντάρκο Λουνγκούλοφ
Πρωτ.: Ντέιβιντ Θόρντον, Μιριάνα Καράνοβιτς, Σίντι Λόπερ, Μπρανισλάβ Τριφούνοβιτς, Μαξ Κινγκ
Ο Ρόμπερτ, ένας μεσήλικας Νεοϋορκέζος μουσικός αντιμέτωπος με την κατάθλιψη και την οικονομική καταστροφή, βρίσκει σανίδα σωτηρίας στην πρόταση που του κάνει ένας Σέρβος μετανάστης. Συμφωνούν να ταξιδέψει ο Ρόμπερτ στο Βελιγράδι για να παντρευτεί την κοπέλα του Μπράνκο, που χρειάζεται τα απαραίτηταχαρτιά για να μεταναστεύσει στις Η.Π.Α. Στη διάρκεια του ταξιδιού του στη Σερβία, ο Ρόμπερτ μένει στο σπίτι του Μπράνκο και ερωτεύεται τη μητέρα του.

03/11/14 20:00 και 22:30
Snowpiercer (2013, 126')
Σκην.: Τζουν Χο – Μπονγκ
Πρωτ.:  Κρις Έβανς, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Εντ Χάρις
Ένα τρένο που ταξιδεύει ατέρμονα γύρω από τη Γη φιλοξενεί τους μοναδικούς επιζώντες ενός φονικού παγετού. Οι ισορροπίες, ωστόσο, στην ταξικά χωρισμένη αμαξοστοιχία απειλούνται καθώς οι εξαθλιωμένοι φτωχοί εξεγείρονται εναντίον των πλουσίων καταπιεστών τους που διατηρούν τον έλεγχο του συρμού. Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης του «Επισκέπτη», αφήνει θετικότατες εντυπώσεις στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του με μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, προσελκύοντας ένα εντυπωσιακό καστ.

10/11/14 20:30 και 22:30
Οι Γυναίκες του Τελευταίου Ορόφου – Les Femmes du 6Ѐme  Etage (2010, 104')
Σκην.: Ζαν - Φιλίπ Λε Γκε
Πρωτ.: Φαμπρίς Λουκινί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Κάρμεν Μάουρα, Ναταλία Βέρμπεκε
Στο Παρίσι του 1962 μια νεαρή Ισπανίδα οικιακή βοηθός και οι συμπατριώτισσές της, οι οποίες κατοικούν στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας, θα αλλάξουν την καθημερινότητα ενός ευκατάστατου, συντηρητικού χρηματιστή. Με φόντο τα αριστοκρατικά σπίτια του Παρισιού, δύο τάξεις και δύο πολιτισμοί έρχονται αντιμέτωποι, συνδιαλέγονται, ανταλλάσσουν εμπειρίες και έτσι γίνονται πιο πλούσιοι.
Απολαυστικές οι ερμηνείες του Φαμπρίς Λουκινί και της Κάρμεν Μάουρα (Σεζάρ δεύτερου ρόλου) σε μια κωμωδία ηθών πάνω στη διαφορετικότητα.

17/11/14 20:30 και 22:30
ΜΕΛΙ – MIELE (2013, 96’)
Σκην.: Βαλέρια Γκολίνο
Πρωτ.: Τζασμίν Τρίνκα, Κάρλο Τσέκι, Λίμπερο ντε Ρέντζιο
Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Μέλι», η 30χρονη Ιρένε βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους να «αποχωρήσουν» αξιοπρεπώς. Η συνάντησή της με έναν συνταξιούχο αρχιτέκτονα την κλονίζει θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις επιλογές της. Σκηνοθετικό ντεμπούτο της Βαλέρια Γκολίνο που αντιμετωπίζει με ευαισθησία, χωρίς διδακτισμό, το δύσκολο επίκαιρο θέμα της ευθανασίας.

24/11/14 20:30 και 22:30
Miss Violence (2013, 99’)
Σκην.: Αλέξανδρος Αβρανάς
Πρωτ.: Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Μηνάς Χατζησάββας, Γιώτα Φέστα
Ένα εντεκάχρονο κορίτσι αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του την ημέρα των γενεθλίων του. Η επόμενη κίνησή της, η πτώση από το μπαλκόνι του μεσοαστικού σπιτιού της, θα πυροδοτήσει μία σειρά αναζητήσεων και ευθυνών αναδεικνύοντας τόσο το ρόλο του πατέρα εξουσιαστή όσο και τις περικείμενες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Βραβείο Αργυρού Λέοντα και α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

01/12/14 20:00 και 22:30
Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΩΝ – LA NOCHE DE LOS GIRASOLES (2006, 123')
Σκην.: Χόρχε Σάντσες-Καμπεθούδο
Πρωτ.: Καρμέλο Γκόμεζ, Τζούντιθ Ντιακάτε, Κέλσο Μπουγκάλο
Στο μικρό χωριό Ανγκόστο, η ανακάλυψη μιας προϊστορικής σπηλιάς φέρνει την άφιξη ενός γεωλόγου, της φίλης του και του βοηθού του. Το πτώμα μιας κοπέλας εντοπίζεται σε ένα λιβάδι με ηλιοτρόπια. Ένας πωλητής ακούει για το συμβάν στην τηλεόραση ενός ξενοδοχείου. Ο διευθυντής του τοπικού αστυνομικού τμήματος ετοιμάζεται για τη συνταξιοδότησή του, ενώ ο βοηθός του σχεδιάζει να ξεφύγει από την ανία του γάμου και της δουλειάς του. Μέσα από μία σειρά γεγονότων, οι τύχες αυτών των ανθρώπων εμπλέκονται σε έναν ιστό βίας, προδοσίας και φόνων.

08/12/14 20:00 και 22:30
Παράδεισος πίστη – Paradies: Glaube (2012, 115’)
Σκην.: Ούλριχ Ζάιντλ
Πρωτ.: Μαρία Χοφστάτερ, Ναμπίλ Σαλέχ, Ναταλία Μπαράνοβα
Η Άννα Μαρία είναι μία γυναίκα γύρω στα 50 που ζει στην Αυστρία. Ο δικός της Παράδεισος ταυτίζεται με την πίστη στον Χριστό και σε αυτόν έχει τάξει τη ζωή και το έργο της. Υποστηρίζοντας το δρόμο της αρετής περιφέρεται από πόρτα σε πόρτα κηρύττοντας το λόγο του Θεού. Ωστόσο, η καθημερινή της ρουτίνα θα ανατραπεί όταν θα επιστρέψει ο σύζυγός της, ένας Αιγύπτιος, μουσουλμάνος, καθηλωμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι. Μία ταινία με γκροτέσκο ύφος που συνδυάζει ευφάνταστα τη θρησκεία με το σεξ.

15/12/14 20:30 και 22:30
Αυγουστιάτικο Γεύμα στη Ρώμη – Pranzo Di Ferragosto (2008, 75')
Σκην.: Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο
Πρωτ.: Τζιάνι ντι Γκρεγκόριο, Βαλέρια ντε Φρανσίσις, Μαρίνα Κατσότι
Ο Τζιάνι ένας ανύπαντρος πενηντάρης μένει μαζί με τη μητέρα του σ’ ένα διαμέρισμα στη Ρώμη. Λόγω των οικονομικών του δυσκολιών αναγκάζεται να φιλοξενήσει για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου τη μητέρα του διαχειριστή, καταλήγοντας να φροντίζει τέσσερις γηραιές κυρίες με στωικότητα και ηρωισμό. Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον συν-σεναριογράφο του "Γόμορρα", ο οποίος απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2008.

12/01/15 20:30 και 22:30
Θεϊκό Κόλπο – Svecenikova djeca (2013, 93')
Σκην.: Βίνκο Μπρέσαν
Πρωτ.:  Κρέζιμιρ Μίκιτς, Νίκσα Μπούτιγιερ
Ένας νεαρός παπάς, σε συνεννόηση με τον τοπικό περιπτερά, τρυπάει όλα τα προς πώληση προφυλακτικά για να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα ενός νησιώτικου χωριού της Κροατίας. Σύντομα, μία σειρά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα προκαλέσουν το απόλυτο χάος και το αφελές σχέδιο θα φανερώσει όλες τις αδυναμίες του. Μια γνήσια διασκεδαστική, κοινωνική σάτιρα, με φόντο τα υπέροχα τοπία των δαλματικών ακτών, που απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

19/01/15 20:30 και 22:30
Oh boy (2012, 83’)
Σκην.: Γιαν Όλε Γκέρστερ
Πρωτ.: Τομ Σίλινγκ, Φριντερίκε Κέμπτερ, Μαρκ Χόσμαν
Ένα 24ωρο από τη ζωή του Νίκο, ενός 30χρονου έφηβου, με φόντο ένα ασπρόμαυρο Βερολίνο. Ο Νίκο περιφέρεται στους δρόμους της πόλης παρατηρώντας τους ανθρώπους της με μόνη προσωπική του επιδίωξη ένα ποτήρι καφέ. Μία ταινία για τη γενιά των 30, για τις υπαρξιακές ανησυχίες της, τις αναταραχές της ζωής και τις συνέπειες προηγούμενων επιλογών που τώρα ζητούν δικαίωση. Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2013 και μία από τις καλύτερες ταινίες για την πόλη του Βερολίνου.

26/01/15 20:00 και 22:30
Οι γυναίκες του λεωφορείου 678 – 678 (2010, 100’)
Σκην.: Μοχάμεντ Ντιάμπ
Πρωτ.: Νέλι Καρίμ, Μπούρσα, Ναέντ Ελ Σεμπάι
Τρεις γυναίκες από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις που ζουν στο Κάιρο θα συναντηθούν για να σπάσουν τη σιωπή της σεξουαλικής παρενόχλησης που βιώνουν καθημερινά. Μία από αυτές δεν θα αργήσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της τιμωρώντας όσους άνδρες την πλησιάζουν απειλητικά στο λεωφορείο. Ένας αστυνομικός θα αρχίσει να ερευνά την υπόθεση και σιγά σιγά θα φτάσει στα ίχνη τους.
Τα έσοδα της τελευταίας αυτής προβολής θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου "Συμβολή στην εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής" (http://www.symboli.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............