ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ - ΜΑΛΒΑΖΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ - ΜΑΛΒΑΖΙΑ




Ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Μαλεβιζίου ¨"Μαλβαζία" είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα(ίδρυση 4/2011). Έχει ως σκοπό τη σύσφιξη των δεσμών των μελών του, την παρακίνηση και εμψύχωση όλων των γυναικών του δήμου για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης,περιβάλλοντος και πολιτισμoύ, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, την υλοποίηση κάθε είδους παρεμβάσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και καλυτέρευσης της θέσης των γυναικών αλλά και όλων των δημοτών  και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση τoυς με στόχο τη δραστηριοποίηση και συσπείρωση τους.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Αρμάο για τις εκπληκτικές φωτογραφίες του με τις οποίες κάναμε ακόμα πιο όμορφη την ιστοσελίδα μας.



Μια παρέα γυναικών εκφράζοντας τις ίδιες ανησυχίες και απόψεις αποφασίζουμε να ιδρύσουμε έναν γυναικείο σύλλογο,εμβαθύνοντας σε θέματα  κοινωνικά,πολιτισμού,παιδείας και υγειάς,σε θέματα που αφορούν την δραστηριοποίηση και απασχόληση πολλών γυναικών αλλά και επιλύνοντας προβλήματα όταν παρουσιάζεται ανάγκη.

Σκοπός μας μέσα από δράσεις,να φέρουμε σε επαφή τους δημότες μας, φορείς και συλλόγους της περιοχής ώστε να μπορούμε μέσα από την συλλογικότητα να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

Όμως απώτερος στόχος είναι η προσφορά προς τους συνανθρώπους μας προβάλλοντας την ιδέα και το πνεύμα του εθελοντισμού!



Το όνομα της επαρχίας οφείλεται στο φρούριο Castel Malvisin ή Malvicino, από το οποίο σώζονται ερείπια σε λόφο, επάνω από τον οικισμό Κεραμούτσι. Η θέση λέγεται ακόμα και σήμερα Καστέλι. Σύμφωνα με την ετυμολογία, το φρούριο ήταν κακός γείτονας (ενετ. mal vicino) των επαναστατών. Νεότεροι ερευνητές απέδειξαν ότι η ονομασία οφείλεται στην πολιορκητική μηχανή malvesin, που ήταν σε χρήση κατά το Μεσαίωνα, είδος petriera, η οποία ονομαζόταν από τους Γάλλους και mauvais voisin.



Το 1821 η επαρχία μετονομάστηκε επαρχία Κνωσού, ονομασία που δεν επικράτησε.  Η επαρχία Μαλεβιζίου αποτελεί μία από τις επτά συνολικά επαρχίες του νομού Ηρακλείου. Κατέχει το βορειοδυτικό τμήμα του νομού και συνορεύει στα βόρεια με το Κρητικό Πέλαγος, στα ανατολικά με την επαρχία Τεμένους, στα νότια με τις επαρχίες Καινούργιου και Μονοφατσίου, ενώ στα δυτικά με την επαρχία Μυλοποτάμου στο νομό Ρεθύμνου. Τα εδάφη της επαρχίας είναι κυρίως γήλοφοι, που καλύπτονται από ελαιώνες και αμπελώνες. 
Παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα κρασιών και σταφίδας, εξ ου και η ονομασία πολύοινος. Ονομαστό είναι το κρασί μαλβαζία ή μαλεβιζιώτικο (malvasia, vin malvoisie).



Εκκλησιαστικώς υπάγεται στη Μητρόπολη Κρήτης. Προηγουμένως, ως το 1821 υπαγόταν στην επισκοπή Κνωσού, η οποία καταργήθηκε έπειτα από τη σφαγή του Μητροπολίτη από τους ΤούρκουςΔήμος ΜαλεβιζίουΥπουργείο εσωτερικών, σχέδιο ΚαλλικράτηςΑπόφαση 45892 του Υπ. Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - ΦΕΚ Β1292 της 11/08/2010
Πρόγραμμα Καλλικράτης - ΦΕΚ Α87 της 07/06/2010ΠηγέςΠροέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Γαζίου, Κρουσώνα και Τυλίσου.





Η έκταση του νέου Δήμου είναι 292,70 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 21.131 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε το ΓάζιΟ Δήμος Μαλεβιζίου είναι δήμος της περιφέρειας Κρήτης που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης.
http://el.wikipedia.org/
LAST_UPDATED2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............