ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ


Το μπάνιο τους ελεύθερα θα μπορούν να κάνουν  πλέον τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς , με τον δήμο Σητείας να αναζητά  παραλίες στις οποίες θα μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να τα πηγαίνουν και να κάνουν το μπάνιο τους! Συγκεκριμένα ο δήμος Σητείας ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο της περιοχής του ότι θα πρέπει βάση σχετικού νόμου 4039 του 2012  και μετά από νομοθετική ρύθμιση που προωθείται με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και  που επιλύει το ζήτημα της πρόσβασης των δεσποζόμενων ζώων σε παραλίες , να ορίσει μέχρι τις 31 του μήνα  τις περιοχές στις οποίες  τα κατοικίδια ζώα θα  μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους.


Μάλιστα για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Σητείας Θοδωρή Πατεράκη με το λιμεναρχείο σε μια προσπάθεια να οριστούν οι παραλίες εκείνες που πλέον τα κατοικίδια ζώα θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους και οι οποίες ωστόσο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Πατεράκης στο Ράδιο Κρήτη  δεν θα πρέπει να είναι πολυσύχναστες.
 Ο  κ. Πατεράκης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με φιλοζωικές οργανώσεις προκειμένου να συζητήσει το θέμα και να καταλήξουν  στις παραλίες που θα μπορούσε να εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση.
Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του με τον τρόπου που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.Όπως είπε ο φόβος του είναι η τυχόν αντίδραση που ενδεχομένως να υπάρξει από λουόμενους όταν δουν δίπλα τους να κολυμπάνε σκυλιά.




Να τονιστεί ότι για την επιλογή των συγκεκριμένων παραλιών θα πρέπει να πληρούνται ορισμένα αυστηρά κριτήρια, όπως μεταξύ άλλων, οι παραλίες αυτές να μην έχουν χαρακτηριστεί «πολυσύχναστες» από τις ισχύουσες διατάξεις και να μη συμπεριλαμβάνονται παραλίες που ο λουόμενος καταβάλλει εισιτήριο σε αυτές.
Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου ο  Υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης είχε μια συνάντηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας  «Για χρόνια παρατηρούνταν μια αναντιστοιχία μεταξύ υφιστάμενης νομοθεσίας και καθημερινής πραγματικότητας. Υπενθυμίζεται ότι η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελούσε χρόνιο ζητούμενο για πολλούς πολίτες και τουρίστες που συντηρούν κατοικίδια ζώα, ενώ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η χώρα μας εναρμονίζεται στο θέμα αυτό με τη νομοθεσία πολλών ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Ε.Σ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............