Κόβουμε τα σύκα στα 4, τα ανοίγουμε και τα βάζουμε δύο με τρεις ημέρες στον ήλιο να ξεραθούν.
Μετά τα βάζουμε σ΄ ένα καλάθι και τα βουτάμε για λίγο στη θάλασσα.
Τα στεγνώνουμε μια μέρα στον ήλιο.
Στη συνέχεια στύβουμε σταφύλια και με το ζουμί τους βρέχουμε τα σύκα.
(τα βουτάμε στο ζουμί )
Στη συνέχεια τα βάζουμε σ΄ ένα ταψί και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο για λίγο στους 100 βαθμούς.
Όπως είναι ζεστά, τα σφίγγουμε να γίνουν σα μπάλα, ώστε να μην υπάρχει αέρας μεταξύ τους.
Βάζουμε δυο -τρία φύλλα δάφνης , ένα κομμάτι κανέλα και τα δένουμε με σπάγο.
Επιμέλεια, φωτογραφίες: Παπουτσάκη Βασιλική
Μα τι περίεργη συνταγή είναι αυτή; Μια ερώτηση, πότε και πώς τα τρώμε;
ΑπάντησηΔιαγραφή