ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΩΝΙΑΝΟΣ - ΕΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΕΡΑΚΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΩΝΙΑΝΟΣ - ΕΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΕΡΑΚΙ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΩΝΙΑΝΟΣ


Γεννημένος στο χωριό Μονή Μαλεβυζίου Ηρακλείου, το 1959 από αγροτική οικογένεια, ο Γιάννης Γωνιανός είναι ένας υπέροχος μουσικός - άνθρωπος ο οποίος συνεργάζεται με σπουδαίες φυσιογνωμίες της Κρητικής μουσικής από τα πρώτα βήματα της καριέρας του μέχρι και σήμερα. Αφού τελείωσε την επαγγελματική σχολή των μηχανοτεχνιτών και την ανώτερη σχολή εργοδηγών μηχανικών σκαφών υπηρέτησε στην αεροπορία ως μηχανικός ελικοφόρων αεροσκαφών.
Στην ανωτέρα σχολή ανακάλυψε το έμφυτο ταλέντο του και την αγάπη του για την μουσική. Αφού ολοκλήρωσε λοιπόν την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε έντονα με την Κρητική μουσική παίζοντας δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες πότε μαντολίνο και πότε λαούτο. Εκτός από την μουσική που την υπηρετεί αρκετές δεκαετίες τώρα, ο Γιάννης Γωνιανός είναι και ένας από τους πιο αναγνωρισμένους οργανοποιούς της Κρήτης.
Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι διδάσκει εδώ και αρκετά χρόνια σε νέα παιδιά τόσο μαντολίνο – μαντόλα όσο και λαούτο με ιδιαίτερη επιτυχία.


(Aπό αριστερά: Μανώλης Φραγκουλιτάκης (Μπαξές) - Γιάννης Γωνιανός - Γιώργος & Χρήστος Στιβακτάκης)

Στο πρώτο του επαγγελματικό γλέντι ο Γιάννης Γωνιανός συνόδευσε τον σπουδαίο Ψαραντώνη και στην συνέχεια τον Νίκο Ρινακάκη, τον Βαγγέλη Ζαχαριουδάκη, τον Βαγγέλη Τσαφαντάκη, τον Κώστα Σηφάκη, τον Δημήτρη Αλεξάκη, τον Γιώργη Φραγκιουδάκη, τον Μιχάλη Καζαμία, την Κατερίνα Γαργανουράκη, τον Γιώργο Ζαχαριουδάκη (μαθητής του), με τον αείμνηστο Μανώλη Φραγκουλιτάκη (Μπαξέ), τον Γιώργο και Χρήστο Στιβακτάκη και πολλούς ακόμη ξεχωριστούς καλλιτέχνες.


(Mε τον Νίκο Ρινακάκη παίζοντας λαούτο)


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

«ΔΙΑΒΑΤΗΣ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΩΝΙΑΝΟΣ
• «ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» ΝΙΚΟΣ ΡΙΝΑΚΑΚΗΣ (PANIVAR)
• «MIA ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ Β. ΤΣΑΦΑΝΤΑΚΗ - Β. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ»
• «TΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» Β. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ (CRETAPHON)
• «AXI TA 18 KΑΛΥΤΕΡΑ» ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗΔΕΣ – Μ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΤΑΚΗΣ











ΠΗΓΗ: http://kritikiparadosi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............