Την πρόθεσή του να… αγοράσει το “Καλλιτεχνικό χωριό – Βερέκυνθος” στο ΒΙΟ.ΠΑ. Χανίων και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σ’ αυτό εξέφρασε Κύπριος επιχειρηματίας! Για το ενδιαφέρον του Κύπριου, η διοίκηση του ΒΙΟ.ΠΑ. ενημέρωσε και εγγράφως τους ιδιοκτήτες ακινήτων του καλλιτεχνικού χωριού ζητώντας όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώσουν σχετικά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.
Οπως πάντως ανάφερε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. κ. Γιάννης Βλαβογιλάκης η πρόταση είναι ακόμα προφορική και δεν έχει κατατεθεί εγγράφως, κάτι που είναι πιθανόν να προκαλέσει πολλά ερωτήματα ανάμεσα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο “Καλλιτεχνικό χωριό” καθώς δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο στα χέρια τους. Παράλληλα, ερωτήματα δημιουργούνται κατά πόσο η δομή αυτή που κατασκευάστηκε με δημόσια χρήματα μπορεί να πουληθεί και αν πραγματικά θα υπάρχουν οφέλη για τους επαγγελματίες και την τοπική κοινωνία.
Μέχρι να κατατεθεί εγγράφως η πρόταση πάντως δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις.
Στο έγγραφο που απέστειλε στους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Καλλιτεχνικό χωριό (υπάρχουν 22 περίπου κτίσματα και 10 ιδιοκτήτες) η διοίκηση του ΒΙΟ.ΠΑ. ενημερώνει ότι: «Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον αγοράς όλων των ακινήτων – εργαστηρίων του Καλλιτεχνικού χωριού από επενδυτή με τους παρακάτω κατ’ αρχήν όρους:
1. Αγορά όλων των ακινήτων.
2. Αγορά όλου του εξοπλισμού για όσους το επιθυμούν.
3. Δυνατότητα ο πρώην ιδιοκτήτης να παραμείνει ως υπάλληλος της εταιρείας (σ.σ. που θα συσταθεί) αν το επιθυμεί.
4. Θα υπάρξει νόμιμος εκτιμητής τόσο από την πλευρά του αγοραστή όσο και από την πλευρά των ιδιοκτητών.
Σε συνάντηση του Δ.Σ. της ΒΙΟ.ΠΑ. Α.Ε. που αναφέρθηκε το θέμα, τα 4 μέλη που είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων στο Καλλιτεχνικό χωριό, κατέληξαν στην πρόταση ότι, δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν τα ακίνητά τους σε σημερινές αντικειμενικές τιμές καθώς αυτές είναι εξευτελιστικές. Αλλά θα πουλήσουν, αν η πρόταση του επενδυτή είναι δελεαστική και αξίζει εξέτασης».
Σημειώνεται ότι το “Καλλιτεχνικό χωριό” ξεκίνησε να λειτουργεί παράλληλα με το ΒΙΟ.ΠΑ. στη Σούδα. Σε αυτό συμμετείχαν δημιουργοί λαϊκής τέχνης φτιάχνοντας ποιοτικά προϊόντα. Ωστόσο, ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης πολλοί εξ αυτών βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Πηγή: haniotika-nea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου