ΠΩΣ ΒΙΩΣΕ ΜΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΒΙΩΣΕ ΜΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ


"Δεν ήξερα πώς αντιδράσω. Ακούγαμε το ραδιόφωνο παγωμένοι. Μέσα στο τρένο για να πάμε σπίτι όλοι ήταν σκυφτοί και σιωπηλοί".
Η Στέλλα Μπουζάκη, 28 ετών σήμερα, έμπορος μόδας στο επάγγελμα, μιλάει για την μεγάλη καταστροφή και την εθνικη τραγωδία με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

"Ποτέ δεν μας είχαν επιτεθεί στο σπίτι μας, στη χώρα μας. Είμαι Ελληνίδα, οι γονείς μου είναι από την Κρήτη. Είδα κάποιους να μας κοιτούν περίεργα επειδή ο πατέρας μου είχε σκούρο μουστάκι. Πολλά πράγματα συνέβησαν τότε. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να φτιάξουμε έναν πιο μεγάλο πύργο στη θέση των Δίδυμων; Ετσι θα δείξουμε πως είμαστε ελεύθεροι;", αναφέρει η ίδια μιλώντας στην  New York Post.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το γεγονός ήταν τόσο δραματικό, που πλέον για πολλους ο σύγχρονος κόσμος χωρίζεται σε εκείνον που γνωρίζαμε προ της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και μετά από αυτήν.

Οι εκθετικές εικόνες των πυρπολημένων κτηρίων, τα καρβουνιασμένα πρόσωπα, οι τραυματίες, οι νεκροί και οι δραματικές διηγήσεις έχουν χαραχθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο των νέων της Αμερικής, αλλά όχι μόνο.

Εικόνες αποκάλυψης αντίστοιχες με εκείνες του Βιετνάμ που στοίχειωσαν τους νέους της δεκαετίας του '60 ή της πυρηνικής έκρηξης στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Μόνο που η επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου πριν από 13 χρόνια έγινε στην καρδιά της παγκόσμιας δύναμης, όπως αναφέρει η New York Post.








ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............