Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΟΜΑΝΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥ ΣΟΜΑΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΟΜΑΝΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥ ΣΟΜΑΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Στο τελευταίο του ταξίδι, χρειάστηκε να έρθει σε ένοπλη συμπλοκή με Σομαλούς «πειρατές». Κάποιοι από αυτούς σκοτώθηκαν. Οι υπόλοιποι παραδόθηκαν στις αρχές. Όμως, εκεί στα ανοιχτά του Ινδικού ωκεανού, στη μέση του πουθενά, εκείνος με τους υπόλοιπους τρεις της ομάδας είχε καταφέρει να σώσει το πλήρωμα και τον εαυτό του.
«Αν σκεφτείς «σκότωσα έναν άνθρωπο» δεν κάνεις γι’ αυτή τη δουλειά», μας λέει. Κι όμως, δεν ήταν αυτή η εμπειρία που χαράχτηκε στη μνήμη ως η πιο δύσκολη. Ήταν η πρώτη που ήταν άοπλος και τον έσωσε το ελληνικό δαιμόνιο, μια μπλόφα και αρκετή τύχη.

Ο Γιώργος είναι απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, είναι στην Κρήτη και τα τελευταία χρόνια ανήκει στους επίλεκτους κομάντο που μέσω εταιρειών αναλαμβάνουν ως φρουρά την προστασία των καραβιών από τους Σομαλούς πειρατές στον Ινδικό ωκεανό.
Με την ψυχραιμία του επαγγελματία του είδους, ο Γιώργος, περιγράφει αποκλειστικά στο Flashnews.gr και την Τώνια Λιοδάκη, αληθινά περιστατικά συμπλοκής , πώς γίνεται το αλισβερίσι των λύτρων στην περίπτωση ομηρίας, μιλά για το «παιχνίδι» που φαίνεται να έχει στηθεί στο ίσως όχι και τόσο τυχαίο φαινόμενο της πειρατείας και μας εξηγεί πόσο πολύ πλέον έχουν πέσει οι τιμές τη στιγμή που «παίζεται» η ζωή σου.
*Το αληθινό του όνομα, δεν είναι Γιώργος. Μας ζήτησε ανωνυμία και το σεβαστήκαμε, για το λόγο αυτό εξάλλου δεν αποκαλύπτουμε άλλες πληροφορίες για την ταυτότητά του πέρα από το γεγονός ότι βρίσκεται στην Κρήτη.
Περίγραψέ μας τι συμβαίνει πραγματικά σ’ αυτά τα ταξίδια στον Ινδικό ωκεανό, στα οποία Έλληνες επίλεκτοι έρχεστε αντιμέτωποι με Σομαλούς πειρατές;
Στην αρχή δεν γίνονταν ένοπλα ταξίδια αλλά άοπλα. Παίρναμε τα κατάλληλα μέτρα βάζοντας σύρματα γύρω από το καράβι, έχοντας αντλίες νερού με πίεση ενώ σε κάποια καράβια υπήρχε και ηλεκτρικό ρεύμα στα σύρματα επάνω. Στις αρχές δυσκολευόντουσαν οι Σομαλοί. Σιγά, σιγά όμως, βρήκαν τρόπους. Αυτοί είναι οπλισμένοι σε πολύ καλό βαθμό, έχουν και καλάσνικοφ και RPG (αντιαρματικά ρουκετοβόλα).
Όταν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν όπλα πάνω στο καράβι πλησιάζουν με μια σκάλα η οποία είναι από 4 έως 6 μέτρα. Όταν το freeboard του καραβιού είναι φορτωμένο, είναι δηλαδή 3-4 μέτρα από την επιφάνεια, η σκάλα αυτή ακουμπά και φτάνει στο κατάστρωμα πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου πάνω. Φυσικά όταν υπήρχαν σύρματα είχαν πρόβλημα, αλλά βρήκαν τρόπους και αυτοί. Πέταγαν μια κουβέρτα πάνω στα σύρματα και ανέβαιναν ή πέταγαν ένα γάντζο, τον τράβαγαν και ξήλωναν όλα τα σύρματα. Έτσι σταδιακά οι εταιρείες άρχισαν να ζητούν να γίνονται ένοπλα τα ταξίδια για ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............