ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η σητειακή κοινωνία στους επιβαίνοντες του Salamis Philoxenia. Το κρουαζιερόπλοιο αφίχθη χθες το πρωί στις 8 περίπου στο λιμάνι της Σητείας. Μετέφερε περίπου 680 επιβάτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία από την Κύπρο. Η Σητεία ήταν ο τελευταίος σταθμός της συγκεκριμένης πενθήμερης κρουαζιέρας και το σύνολο των επιβατών δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και την αγάπη του για την Κρήτη και φυσικά τη Σητεία εστιάζοντας όχι μόνο στις ομορφιές της περιοχής, αλλά και στην τοπική φιλοξενία.
Κύπριοι και Σητειακοί συμμετείχαν με πολύ κέφι -και παρά τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν χθες στη Σητεία- σε μία γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον παραλιακό χώρο δίπλα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Και όλοι απόλαυσαν τις επιδείξεις κυπριακών παραδοσιακών μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων, του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας και Σητειακών καλλιτεχνών.
Την υποδοχή διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ο Δήμος Σητείας, τοπικοί φορείς και σωματεία και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Ακούστηκαν τραγούδια της Κύπρου και της Κρήτης, αλλά και μαντινάδες και ποιήματα, ενώ παρουσιάστηκαν τοπικοί χοροί των δύο περιοχών και προσφέρθηκαν τοπικά παραδοσιακά γλυκά και προϊόντα στους παριστάμενους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο μίας σειράς ταξιδιωτικών εκπομπών με θέμα «Άρωμα και γεύση Ελλάδας στην Κυπριακή τηλεόραση», που θα προβληθούν το Σεπτέμβριο στο PIK με σκοπό την ξενάγηση των τηλεθεατών του σταθμού στις ομορφιές και στο απέραντο της ελληνικής φύσης καθώς και την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων του κάθε τόπου. Στο πλαίσιο αυτό η εκδήλωση κατεγράφη και παράλληλα μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του τρίτου προγράμματος του ΡIK.


ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ






ΠΗΓΗ: http://www.anatolh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............