ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ "ΤΕΛΑΛΗΜΑΤΑ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ "ΤΕΛΑΛΗΜΑΤΑ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η καθιερωμένη γιορτή παράδοσης ξεχώρισε και φέτος ανάμεσα σε διάφορες άλλες, στην Ανατολή Ιεράπετρας, με τα «Τελαλήματα» που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος του χωριού.
Η πρόεδρος κ. Κούλα Αγγελάκη μας μίλησε για την γιορτή, που όπως σημείωσε κατενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους. Ως η κορυφαία εκδήλωση του συλλόγου, περιελάμβανε πολλά πολιτιστικά δρώμενα ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά για την περιοχή μας. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με κέφι και μεράκι, διοργανώνοντας τα φετινά «Τελαλήματα» που θα θυμούνται με νοσταλγία για πολλά χρόνια όσοι τα έζησαν.



Η γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση του τόπου ξεκίνησε με παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Ζαχαράκη, «Η δική μας Εδέμ», που αποτελεί μία μυθιστορηματική αναφορά στην Ανατολή και τη σύγχρονη ιστορία της, μέσα από την κοινωνική ζωή των κατοίκων της. Το βιβλίο, έκδοση του συλλόγου, που επιμελήθηκε ο «21ος Αιών» παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας κ. Μαρία Δραγασάκη-Μαθιουδάκη.
Ακολούθησε τιμητική αναφορά, εκ μέρους του συλλόγου, στον Γιάννη Αγγελάκη-Τελαλογιάννη για την μακροχρόνια και πολύπλευρη προσφορά του στην Ανατολή. Ο σύλλογος παρέδωσε ως αναμνηστικό δώρο στον τιμώμενο ένα φωτογραφικό άλμπουμ στο οποίο αποτυπώνεται μέρος των έργων του, ειδικότερα σε προαύλια εκκλησιών και μοναστηριών, που ολοκληρώθηκαν με δική του πρωτοβουλία και προσωπική εθελοντική δουλειά. Έπαινο για την προσφορά του αυτή παρέδωσε στον Τελαλογιάννη εκ μέρους του συλλόγου, ο αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Ζερβάκης.
Οι τελάληδες που οι περισσότεροι ήταν γένους θηλυκού, συμμετείχαν με δυνατή φωνή, διαλαλώντας, την αγωνία και τους προβληματισμούς της εποχής μας. Η συμμετοχή δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Τοπικής Κοινότητας κ. Μανόλης Μπιλανάκης.
Η όμορφη Ανατολιώτικη βραδιά συνεχίστηκε ώς το ξημέρωμα με ασταμάτητο χορό, με τον βιολάτορα Βαγγέλη Βαρδάκη και τους συνεργάτες του Αντώνη Μπαριταντωνάκη και Μανόλη Λιαπάκη, ενώ συμμετείχε με το ακορντεόν του και ο Παντελής Μπαριταντωνάκης, ο νεότερος.


ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ








ΠΗΓΗ: http://www.anatolh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............