Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό χοχλιούς
- λάδι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3-4 ντομάτες φρέσκες ή κονσέρβα
- 10-15 κολοκυθάκια μικρά
- λίγο μαιντανό
- αλάτι πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τους χοχλιούς καλά.
- Ξεβράζουμε 1-2 φορές.
- Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα (όχι να γίνουν τελείως να βαστάνε).
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους χοχλιούς και γυρνάμε μέχρι να μπει το λάδι μέσα τους.
- Ύστερα ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν καλά.
- Τέλος βάζουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας,αλάτι- πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή γίνεται και με ρύζι (χωρίς τα κολοκύθια φυσικά).
ΠΗΓΗ: https://www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου