ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Απίστευτο κι όμως...ελληνικό! Τούρκος καλλιτέχνης απαίτησε και πέτυχε (!) να κατέβουν οι βυζαντινές σημαίες από Ιερό Ναό σε χωριό του Ηρακλείου στη Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχει σε μουσική εκδήλωση στην οποία ήταν προσκεκλημένος!
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, σημειώθηκε σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, γνωστό για τις ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι. Μάλιστα, το κοινό κατακλύζει κάθε καλοκαίρι το χωριό προκειμένου να τις παρακολουθήσει και να απολαύσει τους ήχους της κρητικής μουσικής και το συνδυασμό τους με μουσικές απ' όλο τον κόσμο...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Τούρκος καλλιτέχνης που συμμετείχε στις περυσινές μουσικές εκδηλώσεις, ζήτησε να κατέβουν οι βυζαντινές σημαίες που είχαν μπει στο προαύλιο του ιερού ναού, ο οποίος βρίσκεται στην άκρη του χωριού και μακριά από τον χώρο των εκδηλώσεων, διαφορετικά δεν θα συμμετείχε σε συναυλία στην οποία είχε προσκληθεί να πάρει μέρος. Μετά από πιέσεις των διοργανωτών ο βυζαντινός στολισμός κατέβηκε από την εκκλησία, όμως το θέμα προκάλεσε σάλο στην περιοχή.
Δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις πολλών πολιτών της ευρύτερης περιοχής, όμως οι σημαίες του Βυζαντίου δεν μπήκαν στη θέση τους. Οι ευθύνες, πέρα από τους διοργανωτές βαρύνουν την δημοτική αρχή της περιοχής που δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τον εξευτελισμό των θρησκευτικών συμβόλων, αλλά και τον εφημέριο του συγκεκριμένου ναού που δέχτηκε να κατεβάσει τις βυζαντινές σημαίες επειδή το απαιτούσε ένας Τούρκος!
Το περιστατικό έγινε γνωστό με ένα χρόνο καθυστέρηση, καθώς οι πολίτες της περιοχής αντέδρασαν και ζήτησαν από τον εφημέριο του ναού να στολίσει φέτος κανονικά την εκκλησία, προκειμένου να μην επαναληφθεί το θλιβερό αυτό φαινόμενο. Το defenceline.gr μετά από καταγγελίες πολιτών επικοινώνησε με τον ιερέα της συγκεκριμένης εκκλησίας ο οποίος πράγματι επιβεβαίωσε το περιστατικό με τον Τούρκο καλλιτέχνη! Όπως όμως μας δήλωσε, σήμερα το απόγευμα ο στολισμός της εκκλησίας θα γίνει κανονικά, καθώς σε λίγες ημέρες η Ορθοδοξία ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, στο επονομαζόμενο και Πάσχα του καλοκαιριού...
Το ερώτημα σε όλα τα παραπάνω είναι ένα: Σε ποια χώρα θα επέτρεπαν σε κάποιον ξένο να αμφισβητήσει και να προσβάλει τα θρησκευτικά σύμβολα και μάλιστα να απαιτεί και να πετυχαίνει να κατέβουν από έναν Ιερό Ναό; Πουθενά, πέρα από την σύγχρονη Ελλάδα... Δυστυχώς.



Ρεπορτάζ Γιώργος Λαμπράκης
ΠΗΓΗ: http://defenceline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............