ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ "ΠΝΕΙ" - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ "ΠΝΕΙ"

Στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» και ώρα 21.30 το Χοροθέατρο «ΔΑΓΙΠΟΛΙΣ» παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού «ΠΝΕΙ» (Έχει Πνοή)

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Δευτέρα 07 Ιουλίου πραγματοποιούνται  3 παράλληλες εκδηλώσεις:
Στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» και ώρα 21.30 το Χοροθέατρο «ΔΑΓΙΠΟΛΙΣ» παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού «ΠΝΕΙ»  (Έχει Πνοή)

«ΠΝΕΙ» (Έχει πνοή)
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη απ’ την μοναδική ωραιότητα των ακρωτηριασμένων αγαλμάτινων σωμάτων της κλασσικής αρχαιότητας, και των σωμάτων με αναπηρία.
Η καρδιά του μάρμαρου……… τόση ακεραιότητα σ’ ένα συχνά τσακισμένο, απ’ το χρόνο και την ανθρώπινη βαρβαρότητα, μα πάντα τόσο μοναδικό άγαλμα – γλυπτό της αρχαιότητας. Τότε που το ανθρώπινο σώμα, το σέβονταν και το τιμούσαν για την ωραιότητα και τη δύναμή του.. Η καρδιά του μάρμαρου… Πόση ομορφιά ….
Για να ανθίσει να λάμψει και να αναδυθεί το "ωραίο", πάντα περνά πρώτα από τον "μακελάρη" του. Λένε πως στη βάση του ουράνιου τόξου (μετά την καταιγίδα) κρύβεται πάντα ένας θησαυρός.
Μια σκηνή πεδίο σύγκρουσης με τον εαυτό, με τους δαίμονές μας, με τους άλλους, με τους δαίμονες των άλλων. Μια σκηνή κόλαση... φωτιά, ένα "πύρινο αλώνι”. Αλλά και μια σκηνή που μεταμορφώνεται τελικά σε ολάνθιστο κήπο με τα  πιο όμορφα λουλούδια... που δεν θα είχαν γίνει ποτέ τόσο όμορφα, τόσο ευωδιαστά, τόσο μοναδικά, αν πρώτα δεν είχαν περάσει από όλο αυτό το μακελειό.

Συντελεστές:
Σύλληψη –Χορογραφία : Γιώργος Χρηστάκης
Δραματουργία: Αναστάσης Κολοβός
Μουσική – εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς
Ερμηνεύουν: ΑντώνηςΚαφετζόπουλος, ΆνναΦόνσου
Χορεύουν – ερμηνεύουν: Βιβή Ρωμανά, Ειρήνη Μαυροματάκη
Δημήτρης Γρίντζος, Αναστάσης Κολοβός, Σωτήρης Ταχτσόγλου
Κώστας Καπετάνιος, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Γεωργία Κατσάνου
Αθανασία Κούσουλα, Αγγελική Μητροπούλου
Μαρίνα Κουτρουμπά, Κωνσταντίνα Γκουζούλη και Γιώργος Χρηστάκης






ΠΗΓΗ: http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............