Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα ροδέλες
- 2 μάτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ½ κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
- 300 γρμ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Στρώνουμε με το μισό μίγμα τον πάτο του ταψιού. Από πάνω στρώνουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα κρεμμυδιού.
Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 40 λεπτά στον φούρνο στους 180ο C.
Ανακατεύουμε το κομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Στρώνουμε με το μισό μίγμα τον πάτο του ταψιού. Από πάνω στρώνουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα κρεμμυδιού.
Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 40 λεπτά στον φούρνο στους 180ο C.
Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας Φωτογραφία:Cookbook
ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου