Περιγραφή
Παραδοσιακή κρητική συνταγή. Μέτρια δυσκολία στην εκτέλεση (επειδή ζυμώνεις και ανοίγεις το φύλλο μόνος σου).
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 kg κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 kg φέτα
- 2-3 αυγά
Ζύμη:
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 αυγά
- 1 κ.τσαγιού αλάτι
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 κουτ. τσαγιού μπεϊκιν πάουντερ
- αλεύρι όσο είναι αρκετό για να γίνει μαλακή ζύμη
Πώς το κάνουμε:
- Σωτάρουμε την κολοκύθα με το κρεμμύδι έως ώτου γίνει χυλός. Τη στραγγίζουμε και προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα τριμμένη και τα αυγά χτυπημένα.
- Ετοιμάζουμε μαλακή ζύμη με τα παραπάνω υλικά και ανοίγουμε δύο φύλλα. Στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τολμίστε την, δε θα σας απογοητεύσει. Ειναι πολύ ευχάριστη η διαδικασία να ζυμώνεις και να ανοίγεις φύλλο!
ΠΗΓΗ: https://www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου