ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ 66 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 500 ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ 66 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 500 ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια από τις μεγαλύτερες εκδρομές στον Ψηλορείτη οργανώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με στόχο οι 500 ορειβάτες που θα συμμετάσχουν να ανέβουν στο οροπέδιο της Νίδας!
Όπως κάθε χρονο, έτσι και φέτος η ορειβατική κοινότητα έχει καθιερωσει αυτή τη συνάντηση, στη γιορτή του Προφήτη Ηλία, προστάτη των ορειβατών. Πρόκειται για μια συνάντηση η οποία γίνεται ξανά στον Ψηλορείτη μετά από 66 χρόνια.
Η διοργάνωση γίνεται από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου, τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α. και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ανωγείων, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και την ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 19 Ιουλίου: Επίσημοι χαιρετισμοί της εκδήλωσης, συζήτηση για ορειβατικά θέματα, καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των Συλλόγων, δείπνο και ορειβατικό γλέντι με τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων.
14:00  Υποδοχή στο χώρο της γραμματείας και παραλαβή πληροφοριακού υλικού. Δυνατότητα επίσκεψης στο Ιδαίον Άντρο, όπου ο Δίας ανατράφηκε από τους Κουρήτες και τη νύμφη Αμάλθεια ή στο μνημείο του Αντάρτη, φτιαγμένο από πέτρες κι αφιερωμένο στους αγώνες για την ελευθερία.

18:00 Έναρξη εκδηλώσεων – Χαιρετισμός – Ομιλίες – Συζήτηση.

20:00 Φαγητό – Ορειβατικό Γλέντι.

00:00 Ξεκούραση και σιωπητήριο.

Κυριακή 20 Ιουλίου: Ορειβατικές διαδρομές με κύρια αυτή, της ανάβασης στην ψηλότερη κορυφή του Ψηλορείτη, Τίμιος Σταυρός (2.456 μ.) και εναλλακτική τη διαδρομή στο Καμαραϊκό Σπήλαιο.

06:00  Εγερτήριο – πρωινό.

07:00  Έναρξη πορείας για τη κορυφή Τίμιος Σταυρός, 2.456 μ. (ώρες πορείας: 8).

08:00  Έναρξη πορείας για το Καμαραϊκό Σπήλαιο, 1700μ (ώρες πορείας: 6).

17:00  Λήξη της 74ης Π.Ο.Σ..

Συντάκτης: Μαρία Αντωνάκη



ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............