ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ - ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ - ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η λειτουργία της Γυναικολογικής- Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετα την... αποχώρηση πολλών εκ των κορυφαίων γιατρών που εργάζονταν εκεί.

Μαζί με την αποχώρηση του κ. Σταύρου Σηφάκη, και άλλοι γιατροί έχουν αποχωρήσει δημιουργώντας ένα κλίμα οριακό και συνάμα εκρηκτικό. Από την κλινική έχουν φυγει επίσης ο κ. Γιάννης Ματαλλιωτάκης, ο κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης και η κα. Βαρδάκη


Κι αν ο κ. Σηφάκης εξακολουθεί να επισκέπτεται το ΠΑΓΝΗ, παρα την πικρία του για την κατάντια του συστήματος Υγείας, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Μια κατάντια, η οποία τον οδήγησε και στο να ιδιωτεύσει μετά από τόσα χρονια προσφοράς και υπηρεσίας.

Γιατί εκείνος μπορεί εκείνος να μην εχει εγκαταλείψει το νοσοκομείο τελείως, καθώς κάποιες μέρες την εβδομάδα προσφέρει τις γνωσεις του και την εμπειρία του ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης, θέλοντας να είναι κοντά στους συναδέλφους του και στις ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και αποτελούν δύσκολες περιπτώσεις, όμως το ίδιο το σύστημα δεν βοηθάει το εναπομείναν προσωπικό.

Αυτό που έχει ζητηθεί, σύμφωνα με την "Πατρίς" από τον νυν διευθυντή της κλινικής τον κ. Κώστα Ρελλάκη είναι να επανδρωθεί το Τμήμα με επικουρικούς γιατρούς, καθώς πλέον δε βγαίνουν οι εφημερίες και οι βάρδιες!



Θα πρέπει όμως να δώσουμε τα εύσημα στο μαιευτικό προσωπικό, τόσο για τις φιλότιμες προσπάθειες τους δεδομένου των λίγων ατόμων που έχουν απομείνει, όσο και για την αγάπη τους στο επάγγελμα τους - λειτούργημα, αφού δείχνουν στους νέους γονείς ότι είναι δίπλα τους στα πρώτα βήματα τους, τόσο αυτών όσο και των παιδιών τους.
Η ευγένεια τους, η προσφορά τους, ακόμα και η αγωνία τους στα πιθανά άγχοι των νέων γονιών είναι καταλυτική.



tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............