Υλικά Για τα μπιφτέκια
1/2 κιλό κιμά
-2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
-1/4 φλιτζανιού λάδι
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 αυγό
-αλάτι,πιπέρι
Για το ταψί
6 με 8 πατάτες
-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ντομάτα σε λωρίδες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 ποτήρι λάδι
-αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
Προετοιμασία
Βάζουμε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη. Μουσκεύουμε το ψωμί με λίγο νερό, το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Εαν θέλουμε μπορούμε να τσιγαρίσουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι και μόλις κρυώσει να το ρίξουμε στον κιμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μέσα σ’ ένα μπολ σε κομμάτια. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το κρεμμύδι, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε σ’ ένα ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Και τώρα ήρθε η ώρα να βγάλουμε από το ψυγείο τα μπιφτέκια ,να τα πλάσουμε και να τα στρώσουμε πάνω από τις πατάτες μαζί με μια ροδέλα ντομάτα από πάνω.Ψήνουμε στους 180 οC για περίπου 50 λεπτά.
ΠΗΓΗ: http://kritikessintages.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου