ΑΣΚΗΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΑΣΚΗΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ασκηση “μείζονος ατυχήματος” θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον Ναύσταθμο Κρήτης. Σε σχετική ανακοίνωση του Ναυστάθμου αναφέρεται:
«Θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης άσκηση ευρείας κλίμακας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων μείζονος ατυχήματος προκειμένου να ελεγχθεί η πληρότητα της υφιστάμενης σχεδίασης, το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, η επάρκεια των διατιθέμενων μέσων για την πρόληψη και καταστολή καθώς και η συνεργασία με τους φορείς της πολιτικής προστασίας που δύναται να κληθούν να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις.
Οι κύριοι αντικειμενικοί σκοποί της ασκήσεως είναι:
• Ο έλεγχος πληρότητας, οργάνωσης, δυνατότητας και ετοιμότητας των υποδομών του Ναυστάθμου και των λοιπών φορέων της περιοχής στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων συμβάντων ομοίου τύπου.
• Ο έλεγχος δυνατότητας συνεργασίας υπό δυσμενείς συνθήκες, όλων των ως άνω φορέων που στο πλαίσιο υφιστάμενης σχεδίασης εμπλέκονται.
• Ο έλεγχος πληρότητας της υφιστάμενης σχεδίασης.
• Η αντιμετώπιση απωλειών υγείας από τις υφιστάμενες υποδομές της περιοχής (Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων – Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, Νοσοκομείο Ηρακλείου, ΕΚΑΒ)».



Ακόμα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «κατά την εξέλιξη της ασκήσεως θα εκτελεστούν απομονώσεις περιοχών, εκκενώσεις σχολείων – νηπιαγωγείων – οικιών – πολυκατοικιών, αντιμετώπιση εκρήξεων, αντιμετώπιση μεγάλης έκτασης πυρκαγιών, αντιμετώπιση απωλειών υγείας στο πεδίο και μεταφορά τραυματιών στα νοσοκομεία, αντιμετώπιση πυρκαγιών σε πλοία και προετοιμασία περιοχών για υποδοχή βοήθειας».
Την ανακοίνωση υπογράφει ο διοικητής του Ν.Κ., αρχιπλοίαρχος Δημοσθένης Χέλμης Π.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............