ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ 2 ΣΚΩΤΖΕΖΟΥΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ 2 ΣΚΩΤΖΕΖΟΥΣ

Επιχείρηση σωτηρίας από δύο Σκωτσέζους

Η Ελλάδα δεν σημειώνει το καλύτερο ρεκόρ στον κόσμο στη διαβίωση των ζώων και ειδικότερα αυτών που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις καλλιέργειες και τις παραδόσεις της χώρας.
Στην Κρήτη τα γαϊδούρια εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως ζώα εργασίας στα πιο απομακρυσμένα χωριά, κουβαλώντας για τους ιδιοκτήτες τους καυσόξυλα, ελιές, σταφύλια, λαχανικά κ.λ.π., χωρίς να διαμαρτύρονται και συχνά έχουν μια καλή σχέση με τον άνδρα ή τη γυναίκα που τα φροντίζουν.
Τι συμβαίνει όταν ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν μπορεί πλέον να το φροντίζει ή το γαϊδούρι γεράσει και δεν είναι χρήσιμο για την εργασία; Συνήθως τα παρατούν ή τα σκοτώνουν με τέτοιους βάναυσους τρόπους που είναι καλύτερα να μην περιγραφούν.



Σε ένα όμορφο περιβάλλον στην Ανατολή έχει ιδρυθεί μια «μη κερδοσκοπική» φιλανθρωπική οργάνωση από τον κύριο ΄Αλιστερ Πάτον και την κυρία Σούζαν Μπάρμπορ, Σκωτσέζους στην καταγωγή.
Στο Walk with donkeys (Περπατώντας με τους γαϊδάρους), όπως ονομάζεται η φάρμα τους, βρίσκεται στο χωριό Ανατολή, κοντά στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης, προσπαθούν ζητώντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη ιδιωτών να βοηθήσουν αυτά τα γαϊδουράκια, να τους δώσουν μια αξιοπρεπή συνταξιοδότηση, αγάπη, φροντίδα, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και ευτυχισμένα.
Ο χώρος τους λειτουργεί σαν καταφύγιο και αναρρωτήριο για τα κακοποιημένα ζώα, αλλά και ως κέντρο για τη διάσωση του συμπαθέστερου και πιο χαρακτηριστικού τετράποδου της ελληνικής υπαίθρου.
Επίσης στη φάρμα τους δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες και ειδικότερα στα μικρά παιδιά να κάνουν μια βόλτα, πεζοί ή ιππαστί με τα γαϊδουράκια, πάντοτε υπό την επίβλεψή τους.

Για να πάρετε πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κέντρου διάσωσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............