ΠΛΑΚΑ ΑΠΟΚΩΡΟΝΟΥ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΛΑΚΑ ΑΠΟΚΩΡΟΝΟΥ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Σε απόσταση 22 χλμ. από τα Χανιά, βρίσκεται το χωριό Πλάκα, που ανήκει στον δήμο Βάμου της επαρχίας Αποκορώνου. Κτισμένο σε υψόμετρο περίπου 70μ., προσφέρει θέα προς τον κόλπο της Σούδας και τη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, βορειοδυτικά, προς τα ανατολικά του, βρίσκεται η Δραπανοκεφάλα και προς τα νότια τα Λευκά όρη γοητεύουν με τη μεγαλοπρέπεια του όγκου τους.



Η Πλάκα έχει μόνιμους κατοίκους όλο το χρόνο. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς ξένους που έχουν εγκατασταθεί εδώ μόνιμα, ενώ τα καλοκαίρια ακόμα περισσότεροι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες δημιουργούν ζωντάνια και χαίρονται τις ομορφιές του τόπου.
Τα γραφικά δρομάκια του χωριού, ο παραδοσιακός οικισμός, η λαϊκή αρχιτεκτονική συνθέτουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για διαμονή. Κλίμα υγιεινό, αγνά παραδοσιακά προϊόντα, καλοσυνάτοι και φιλόξενοι άνθρωποι είναι ό,τι θα ήθελε ένας επισκέπτης, για να περάσει όμορφα και να ευχαριστηθεί.



Παράλληλα, η γύρω φύση, όμορφη και απρόβλεπτη, προσφέρει τη δυνατότητα να τη γνωρίσει κανείς κάνοντας περιπάτους προς τη θάλασσα, για να εξερευνήσει τις πανέμορφες νεροσπηλιές στις βραχώδεις παραλίες της, ή προς την ενδοχώρα, όπου μπορεί να δει τους ελαιώνες και τα αμπέλια ή την άγρια φύση με την πλούσια βλάστηση.
Η θέση του χωριού επιτρέπει να χαρεί κανείς τη θάλασσα στην παραλία της Αλμυρίδας, που απέχει περίπου 1 χλμ., να κάνει πεζοπορία σε κοντινές διαδρομές προς τους άλλους οικισμούς ή απλά να ηρεμήσει μέσα σε ένα περιβάλλον απλό, ήσυχο, ευχάριστο, να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων του και να δοκιμάσει παραδοσιακές γεύσεις.






ΚΕΙΜΕΝΑ - http://www.lesteluxuryhomes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............