ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.



Με αφορμή την 15η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Δέσποινα Συγγελάκη στέλνει το παρακάτω μήνυμα εστιάζοντας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, αλλά και στην κοινωνική στήριξη της οικογένειας:

«Σας καλούμε όλους να ενημερωθείτε υπεύθυνα και να συμβάλετε ενεργητικά στην προσπάθεια για την αποτροπή του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Στο Δήμο Ηρακλείου αναπτύξαμε δράση που αναγνωρίστηκε ως πρωτοποριακή σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, συμμετέχοντας ενεργά στην εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο "Ένα στα Πέντε" (όσο και το ποσοστό των παιδιών-θυμάτων), διοργανώνοντας πλήθος δράσεων πρόληψης, ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. 



Παράλληλα, ενισχύουμε και επεκτείνουμε τις δομές και τις δράσεις του δικτύου φροντίδας της οικογένειας, των παιδιών και της τρίτης ηλικίας, που δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια: Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας (πρώην ΚΑΠΗ), το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας (Κοινωνικό Παντοπωλείο - Φαρμακείο - Συσσίτιο - Ημερήσια Υποδοχή αστέγων - Λαχανόκηπος - Τράπεζα Χρόνου), τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - δημιουργούμε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (το κτίριο ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2015). 




Σχεδιάζουμε Κινητές Μονάδες Δημόσιας Υγείας και Πρόληψης, υπηρεσίες κατ' οίκον φροντίδας με τη χρήση νέων τεχνολογιών (τηλεφροντίδα). Δημιουργούμε δομές φιλοξενίας και φροντίδας για παιδιά με αυτισμό, για άτομα με άνοια (Αλτσχάιμερ κ.ά.), για παιδιά σε κίνδυνο (εξαρτημένοι, παιδιά παραβατικών οικογενειών κ.τ.λ.). Ενισχύουμε τη λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για γυναίκες και τα παιδιά τους, συνεχίζουμε τη διατροφική στήριξη παιδιών και οικογενειών με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους, εντείνουμε τις δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά που είχαν ως αποτέλεσμα τη βράβευσή μας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η προσπάθειά μας έχει ως μοναδικό στόχο τη στήριξη της κοινωνίας, που δοκιμάζεται από την κρίση. Κανείς συμπολίτης μας δεν πρέπει να νιώσει μόνος. Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλίσουμε φροντίδα και αξιοπρέπεια στο παιδί και την οικογένεια».
http://www.neakriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............