... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Ο πολιτισμός μας τελειώνει, στο τέλος της βιτρίνας που χαζεύουμε...
Ακούω συχνά πυκνά να μιλάμε για πολιτισμό, για καλύτερες ημέρες που ζητάμε να ζήσουμε , για καλύτερη ποιότητα ζωής, και για δημοκρατία.

Νιώθουμε δέος και σεβασμό όταν ακούμε να μιλάνε για τον Καζαντζάκη, σαν παράδειγμα αλλά όλοι αυτοί που κάνουν LIKE ή περίπου οι μισοί δεν έχουν ανοίξει ένα βιβλίο του.

Πράξε τα μισά απο ότι έλεγε για τους Ανθρώπους, στους Ανθρώπους.
Εχω να κερδίσω κάτι απο εσένα, σου μιλάω και σου χαμογελώ, δεν έχω... θα μείνω μόνο στο γεία σου !!!




Ακουγα το πρωί για τις ρίζες του συστήματος που είναι τόσο βαθειές ριζομένες στην ανυπαρξία αμόρφωτων, και αδούλευτων ανθρώπων που ελέγχουν το σήμερα.
Και το έλεγαν μαθουσάλες... των μέσων ενημέρωσεις που ο πολιτισμός τους τελειώνει στις ώρες που εκπροσωπούν.


Κοντόφθαλμοί συνάνθρωποι που καλά κρατούν, και εσύ νέε και μικρέ πολίτη δεν απλώνεις τα χέρια σου να τους τραβήξεις κάτω, δεν υψώνεις τους τόνους σου να ακουστείς, αλλά σκύβεις το κεφάλι σου απο ντροπή, νομίζοντας ότι δεν είσαι σπουδαίος.

Βλέπω την οδηγική μας συμπεριφορά, την αδιαφορία για τον δίπλα μας, την έλλειψη αγάπης στον άγνωστο συνανθρωπο μας, Την προτίμηση μας στην μή.... ελληνική μας γλώσσα, που πηγάζει απο την αμορφωσία μας γιατί δεν μας την έμαθαν , δεν μας την δίδαξαν, βλέπω τα παιδικά προσωπάκια που κάποια κρύβουν, θλίψη και επιθυμία για κάτι καλύτερο και εσύ πλούσιε Ανθρώπε γυρνάς την πλάτη λές και θα τα πάρεις μαζί σου.


Είσαι στα κάτω σου όλοι σου γυρνούν την πλάτη, ανεβαίνεις σιγά σιγά... και αλήθεια ούτε ο ίδιος δεν ξέρεις που ανεβαίνεις και που θέλεις να πάς... και τότε όλοι σε αγαπάνε, αν βέβαια δεν σε έχουν φάει πριν ανέβεις.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ... ΠΟΛΗ ΑΙΩΝΩΝ 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


1 σχόλιο:

Post Top Ad

.............