ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ



Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Ο Παύλος Μπαριτάκης με το συνδυασμό "Βιάννος Ανανέωση Τώρα" αναδεικνύεται εκ νέου δήμαρχος, συγκεντρώνοντας το 61,03% με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στα 19 από τα 20 εκλογικά τμήματα.

Δήμαρχος για δεύτερη φορά αναδεικνύεται ο Ζαχαρίας Καλογεράκηςστο δήμο Μινώα Πεδιάδος σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που έχει στη διάθεσή του το cretalive. Η καταμέτρηση από τα 42 (από σύνολο 49) εκλογικά τμήματα φέρνει το Ζαχαρία Καλογεράκη πρώτο με ποσοστό 50,57% ενώ δεύτερος είναι ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος με 38,77%. Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρίας Καλογεράκης μιλώντας στο cretalive, ευχαρίστησε όλους τους δημότες, τους φίλους και την οικογένειά του, ενώ εξήγησε ότι τώρα ξεκινάει η επόμενη μέρα για το αύριο του δήμου.
Με άνεση "παίρνει" το δήμο Μαλεβιζίου από την πρώτη Κυριακή ο Κώστας Μαμουλάκης που με καταμετρημένα τα αποτελέσματα από τα 43 (σύνολο 49) εκλογικά τμήματα συγκεντρώνει ποσοστό 79,46%. 
Δεν έκρυψε την ικανοποίηση και τη συγκίνησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει: "Είμαι πολύ συγκινημένος από το αποτέλεσμα των εκλογών. Είναι αληθινά πρωτόγνωρα τα συναισθήματα που νιώθω. Αισθάνομαι ακόμα πιο βαριά την ευθύνη, αισθάνομαι ακόμα πιο πολύ υπεύθυνος γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν στον τόπο μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου κάθε Μαλεβιζιώτισσα και κάθε  Μαλεβιζιώτη για την τιμή που μας έκανε. Ελπίζω κι εύχομαι να μας δώσει ο Θεός τη δύναμη και να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους, να μας αξιώσει να συνεχίσουμε αποτελεσματικά την προσπάθεια κι όλοι μαζί, πιο ενωμένοι από ποτέ, να συνεχίσουμε τον αγώνα ανάπτυξης στον τόπο μας. Έναν αγώνα από τον οποίο δεν περισσεύει κανείς, μια προσπάθεια που μπορεί και πρέπει να έχει μόνο ένα αποτέλεσμα: Ένα καλύτερο αύριο για τους κατοίκους αυτού του ευλογημένου τόπου!"


Ο Γιάννης Μαστοράκης είναι ο νέος δήμαρχος Χερσονήσου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου κατά την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των δύο τελευταίων εκλογικών τμημάτων. Στα 42 από τα 44 εκλογικά τμήματα συγκεντρώνει ποσοστό 51,05%.

Κέρδισε την εκλογική αναμέτρηση και ο Μανόλης Κοκοσάλης, που εξελέγη δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων με 50,8%, μετά από μια νύχτα αγωνίας και ισορροπιών που συνεχώς ανατρέπονταν.


Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου είναι από σήμερα ο Γιάννης Ταταράκης, επικεφαλής του συνδυασμού “Κοινή Πορεία στο μέλλον” μετά την επίσημη καταγραφή των αποτελεσμάτων από τα 32 εκλογικά τμήματα του δήμου. ΟΓιάννης Ταταράκης συγκέντρωσε ποσοστό 56,36% (4.140 ψήφοι) ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο Ηλίας Λουλούδης με ποσοστό 41,33% (3.036 ψήφοι).


Το ότι "ο νέος είναι ωραίος" απέδειξε ο Παντελής Μουρτζανός που αν και "φρέσκος" στα αυτοδιοικητικά, κέρδισε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του και αναδείχθηκε δήμαρχος Αμαρίου με ποσοστό 52,77%.

"Σάρωσε" από νωρίς ο Δημήτρης Κόκκινος στο δήμο Μυλοποτάμου, συγκεντρώνοντας το "απόλυτο" 91,88%.


Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Αντιμέτωπος μόνο με την αποχή βρέθηκε ο μοναδικός υποψήφιος στα Σφακιά, Παύλος Πολάκης με την Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων, ο οποίος ήταν και ... ο μόνος σίγουρος για τη νίκη του! Για τα πρακτικά, συγκέντρωσε 1.792 ψήφους.


Την ίδια στιγμή, ανανεώνει τη θητεία του στο δήμο Πλατανιά οΓιάννης Μαλανδράκης, που συγκεντρώνει ποσοστό 62,44%, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση.


Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου


Επικράτησε ο Γιάννης Στεφανάκης στο Οροπέδιο Λασιθίου. Το "Λασιθιώτικο Κάλεσμα" συγκέντρωσε ποσοστό 52,07% επικρατώντας του Μιχάλη Περισυνάκη και του συνδυασμού του "Λασίθι Τόπος να Ζεις" που συγκέντρωσε 47,93%.

Ανανεώνει τη θητεία του και ο Θοδωρής Πατεράκης, στο δήμο Σητείας, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 64,76%, με τα τρία εκλογικά τμήματα που εκκρεμούν, να μην μπορούν να αλλάξουν την εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............