ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΧΛΙΑ 15KM ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΧΛΙΑ 15KM ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


Τα Αχλιά βρίσκονται 50km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 15km ανατολικά της Ιράπετρας, στην πευκόφυτη περιοχή της κοινότητας Σχινοκαψάλων. Είναι ένας μικρός οικισμός που είναι χτισμένος μέσα σε ένα μικρό κόλπο, περιτριγυρισμένος από πολλά πεύκα και ψηλά βουνά. Μπορεί να ακούσετε τους ντόπιους να αναφέρονται σε αυτή ως Γαλήνη, από την ομώνυμη ταβέρνα.


Μπροστά στον κόλπο σχηματίζεται μια όμορφη παραλία με χοντρή άμμο και γαλάζια νερά. Η παραλία έχει ομπρέλες, water sports και μερικά δωμάτια, ταβέρνες και mini markets κοντά. Επίσης υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά στους επισκέπτες ενώ η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα ήρεμη. Η περιοχή είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές και για στιγμές χαλάρωσης.


Μπορείτε να έρθετε ως εδώ από την Ιεράπετρα με αυτοκίνητο (και λεωφορείο) οδηγώντας τον δρόμο προς Μακρύγιαλο, ο οποίος περνάει δίπλα από τα Αχλιά. Επίσης, 500m ανατολικότερα, δίπλα ακριβώς στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον Μακρύγιαλο, υπάρχει η όμορφη παραλία της Μπόντας, με ψιλό βοτσαλάκι και λίγους βράχους. Η παραλία είναι ιδανική για απομόνωση, κυρίως λόγω του ότι δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη (απότομη κλίση μονοπατιού) και αντιληπτή από τον δρόμο.








 ΦΩΤΟ:http://www.2811.gr/

ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............