ΣΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΜΗΛΑΡΙ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΣΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΜΗΛΑΡΙ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η παράδοση των επιστημονικών διοργανώσεων στο Καμηλάρι συνεχίζεται για έκτη συνεχή χρονιά. Το φετινό διεθνές συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα από 1 έως 5 Ιουνίου 2014 έχει τίτλο «FROM ANCIENT TO MODERN MEDICINE / A MULTIDISCIPLINARY APPROACH» («ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ / ΜΙΑ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ»), και θα συγκεντρώσει επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.



"Θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με ιατρικές πρακτικές από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, με διατροφικές συνήθειες συνδεόμενες με την υγεία, όπως και διάφορες νομικές, κοινωνικές, βιοηθικές παράμετροι της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και θέματα ιστορικής δημογραφίας και εξέλιξης του ανθρώπου. Επίσης, θα υπάρξουν ανακοινώσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αναφερόμενες σε ασκληπιεία της περιοχής. Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στις αρχαιότητες της περιοχής, μεταξύ άλλων και στο ασκληπιείο του Λέντα.
Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι τα Αγγλικά.
Μετά από τη σειρά των επιτυχών επιστημονικών διοργανώσεων το Καμηλάρι έχει καταδείξει τη δυνατότητα ανάπτυξης επιστημονικού τουρισμού, σε ένα τόπο όπου οι επισκέπτες συνδυάζουν τα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα με το γραφικό τοπίο, τη γευσιγνωσία της περιοχής και τη φιλική ατμόσφαιρα του ελεύθερου χρόνου τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από τους φετινούς συμμετέχοντες επισκέπτονται το χωριό για πολλοστή φορά, γοητευμένοι από τη θερμή φιλοξενία των κατοίκων και έχοντας γίνει ενθουσιώδεις πρεσβευτές της Κρήτης – και ειδικότερα της Μεσσαράς- στις χώρες τους.
Τόσο το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, όσο και ο πολιτιστικός σύλλογος Καμηλαρίου, η επιστημονική ομάδα που υποστηρίζει τις διοργανώσεις αυτές και οι κάτοικοι του χωριού ως οικοδεσπότες, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η παράδοση αυτή να έχει συνέχεια. Ίσως είναι η σειρά των τοπικών αρχών να την υποστηρίξουν ενεργά ώστε να αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............