ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΗΡΙΚΑΡΙΟΥ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΗΡΙΚΑΡΙΟΥ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Το Σηρικάρι βρίσκεται 55km δυτικά των Χανίων και 17km νότια της Κισσάμου, σε μια καταπράσινη περιοχή με φαράγγια και τρεχούμενα νερά. Μόνο η διαδρομή με το αυτοκίνητο ως εδώ, που γίνεται μέσα από πυκνή βλάστηση, θα σας πείσει για την ομορφιά της περιοχής. Από εδώ ξεκινάει το πανέμορφο φαράγγι του Σηρικαρίου που καταλήγει στο χωριό της Πολυρρήνιας, όπου ήταν κτισμένη η ομώνυμη αρχαία πόλη.



Στο Σηρικάρι σχηματίζεται ένα εκπληκτικό δάσος με πανύψηλες καστανιές, μικρούς καταρράκτες και τρεχούμενα ρυάκια. Δεν είναι το μοναδικό καστανόδασος στα Χανιά, μιας και υπάρχουν αρκετά τριγύρω από τις δροσερές πλαγιές των Λευκών Ορέων. Ωστόσο, είναι ένα από τα ωραιότερα και έχει αρκετά μεγάλη έκταση.

Μια επίσκεψη στο Σηρικάρι θα σας ενθουσιάσει, ειδικά αν συνοδευτεί με πεζοπορία μέσα στο πανέμορφο φαράγγι που καταλήγει στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Πολυρρήνιας. Τα αρχαία τείχη της πόλης σώζονται σε αρκετά καλή κατάσταση στην ακρόπολη της, πάνω σε ψηλό λόφο με θέα στον κόλπο της Κισσάμου..

Να έχετε υπόψιν ότι το φαράγγι σε αρκετά σημεία είναι απότομο, στενό και το πέρασμα δυσκολεύει, ενώ σε μερικά σημεία πρέπει να προσέχετε για να μη χαθείτε. Η βλάστηση στο φαράγγι και στην τριγύρω περιοχή οργιάζει, με πολλά βότανα και δέντρα της Κρήτης να εναλλάσσονται συνεχώς.

Κοντά στο Σηρικάρι και συγκεκριμένα στα Σινενιανά, υπάρχουν δύο νερόμυλοι σε άριστη κατάσταση. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, ειδικά στο πανηγύρι του 15αύγουστου που γίνεται μεγάλο γλέντι. Η εκκλησία είναι κτισμένη μέσα στο καστανόδασος, ενώ θα δείτε κι άλλα δέντρα όπως αριές, κυπαρίσια και πλατάνια. Λίγο παραπέρα υπάρχει ένας εγκατελειμένος οικισμός με ένα υπέροχο βελανιδόδασος. Επίσης, μέσα στο Σηρικάρι υπάρχει η Βυζαντινή εκκλησία 15ου αιώνα των Αγ. Αποστόλων.




ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............