ΤΡΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΤΡΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Όχι μια αλλά...τρεις πλατείες θα περιλαμβάνει τελικά η νέα παρέμβαση του Δήμου Ηρακλείου στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ελευθερίας που σήμερα θα τεθεί σε δημοσια διαβούλευση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο. Σήμερα θα παρουσιαστούν από τον μελετητή κ. Σκουτέλη όλες οι εναλλακτικές προτάσεις για να... επιλέξει ο κόσμος που θα περιλαμβάνει όμως και την αλλαγή-ανασχεδίαση των πλατειών Μουσείου και Δασκαλογιάννη όπως εξαρχής ήταν το σχέδιο, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί. Παράλληλα ο δήμαρχος Ηρακλείου έχει δώσει εντολή να αποχαρακτηριστεί η περιοχή του Ηρώου από διοικητήριο και να γίνει χώρος πρασίνου και κοινόχρηστος ώστε να διατηρηθεί και αναδειχθεί και  το μνημείο.
«Η παρέμβασή μας θα είναι συνολική στην περιοχή και γι αυτό βάζω και το θέμα του Ηρώου ώστε με τον αποχαρακτηρισμό να λήξει η εκκρεμότητα» ανέφερε ο δήμαρχος κ. Κουράκης.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Βασιλάκης που συμμετείχε στη χθεσινή τεχνική σύσκεψη τόνισε ότι ήδη έχει σχετική εισήγηση για Ηρώο και επεσήμανε ότι στην παρουσίαση δεν θα υποβληθεί πρόταση, αλλά θα εμφανιστούν όλες οι εναλλακτικές για να μπορέσει ο κόσμος να επιλέξει. «Ο κ Σκουτέλης θα δώσει όλα τα εναλλακτικά σχέδια, το ίδιο θα Κάνει και ο μελετητής του κυκλοφοριακού κ.Ρέντζος» ανέφερε ο αντιδήμαρχος.


Τέσσερα είναι τα σημεία της σύμβασης ύψους 113 χιλ ευρώ (+ΦΠΑ) που υπογράφηκε με το μελετητή. Το πρώτο αφορά την περιβαλλοντική και βιοκλιματική αναβάθμιση της, το δεύτερο είναι η πρόταση του να περιλάβει και τις πλατείες Δασκαλογιάννη και του Μουσείου ώστε να λειτουργήσουν σαν ενιαίο σύνολο. Η τρίτη είναι η δρομολόγηση δομικών αλλαγών σε όλη την έκταση της πλατείας, και η τέταρτη η οριοθέτηση ενός κανονισμού λειτουργίας που θα βάζει κανόνες και όρια σε σχέση με τη λειτουργία της. Η νέα πρόταση ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία μιας πεζογέφυρας που θα συνδέει τον ανώνυμο δρόμο της πλατείας με τη Δ. Μποφώρ, ξήλωμα των συντριβανιών και χαμηλές φυτεύσεις, πέρκολες και χώροι σκίασης έξω στο τμήμα της πλατείας από το ιατρικό, αντικατάσταση του μνημείου του αγνώστου στρατιώτη με νέο γλυπτό (πιο αντιπροσωπευτικό της τοπικής ιστορίας).

Μεταξύ άλλων οι μελετητές προτείνουν μια σύγχρονη πλατεία που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούν ότι θα πρέπει να αλλάξουν σημαντικά σημεία της, δομικά, αισθητικά και λειτουργικά. Η πρώτη παρέμβαση που περιέγραψαν αφορά στο ξήλωμα του δαπέδου, και την αντικατάσταση του με ντόπια υλικά από πορόλιθο και γρανίτη. Επίσης προτείνουν την αφαίρεση των συντριβανιών που ποτέ δε λειτούργησαν και την αντικατάσταση τους από χαμηλή φύτευση πρασίνου και την αντικατάσταση του μνημείου του αγνώστου στρατιώτη.


ΠΗΓΗ: http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............