ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ή ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ή ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στο Ηράκλειο μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς.Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι εμπορικό κέντρο μέγιστης σημασίας για τη Νότια Ελλάδα και τη λεκάνη της Μεσογείου. Καθημερινά τουλάχιστον ένα δρομολόγιο εξυπηρετεί τη μετάβαση από τον Πειραιά στο Ηράκλειο και το ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες. Το λιμάνι του Ηρακλείου αποτελεί επιπλέον το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης και την βασική πύλη εισόδου επιβατών και εμπορευμάτων στο νησί. Διακρίνεται στο παλιό (ενετικό λιμάνι) και στο νέο λιμάνι (επιβατικό) το οποίο τοποθετείται ανατολικά του παλιού.



Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (2810) 244912, 244956, 244934. Το λιμεναρχείο στεγάζεται στο κεντρικό Κτίριο Λιμένος, στο Ηράκλειο.




Πρόσβαση στο λιμάνι Ηρακλείου
  • Υπάρχει στάση λεωφορείων (μπλε γραμμές) ακριβώς έξω από το λιμάνι, από όπου μπορείτε να βρείτε εύκολα λεωφορείο για σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή και προάστιο της πόλης αλλά και για άλλους νομούς της Κρήτης.Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι πολύ φτηνά και οι διαδρομές πολύ συχνές. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο είτε στη στάση, είτε πάνω στο λεωφορείο.
  • Για να φτάσετε από το λιμάνι στην πόλη μπορείτε επίσης να πάρετε ταξί το οποίο στοιχίζει γύρω στα 10€.



  • Τέλος, ένας εναλλακτικός τρόπος συγκοινωνίας από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου είναι τα καΐκια, τα οποία λειτουργούν ως ταξί στο νομό Ηρακλείου και προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές σε μικρά νησάκια της περιοχής ή σε δημοφιλείς παραλίες.
  • Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα να φέρετε το δικό σας μεταφορικό μέσο η να νοικιάσετε ένα μικρό αυτοκίνητο ώστε να κινείστε πιο άνετα στις μεγάλες δαιδρομές της Κρήτης.



  • Προορισμοί από λιμάνι Ηρακλείου
  • Από το Ηράκλειο μπορείτε να ταξιδέψετε προς τον Πειραιά με Minoan Lines, Super Fast ferries καιAnek Lines.
  • Από το λιμάνι του Ηρακλείου μπορείτε να ταξιδέψετε επίσης προς άλλα νησιά του Αιγαίου όπως: Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Μύκονο με την Hellenic Seaways.
  • Μπορείτε να ταξιδέψετε από Ηράκλειο προς Σαντορίνη, Φολέγανδρο, Αμοργό, Κουφονήσι, Νάξο, Μύκονο με την εταιρία Sea Jets.
  • Με την GA Ferries εκτελούνται δρομολόγια που συνδέουν το Ηράκλειο με τη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά Ίο, Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Σκόπελο, Σκιάθο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............