-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
Υλικά
-1 κιλό αρνί
-10 αγκινάρες κομμένες
-4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
-1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1/2 ποτήρι λάδι
-1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
-2 λεμόνια
-2 αυγά
-αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια και το κρέας.Προσθέτουμε 2 κούπες νερό το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε για 50 λεπτά. Όταν το κρέας κοντεύει να ψηθεί προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον άνηθο(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο.Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής:χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια πολύ καλά και προσθέτουμε τους κρόκους .Αφού χτυπηθούν ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σιγά σιγά με μια κουτάλα ζωμό από το φαγητό ώστε να μην κόψει το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατεύοντας ελαφρά.
ΦΩΤΟ: http://cretangastronomy.blogspot.gr/
ΠΗΓΗ: http://kritikessintages.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου