ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με τους αγαπημένους μας, να μας περιμένει στο σπίτι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή μαγειρίτσα, πυκνή, αυγολεμονάτη και λαχταριστή, βάλσαμο για το στομάχι. Μην ξεχνάτε πως, όσοι τηρούν τη νηστεία για ολόκληρη τη Σαρακοστή, η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που θα καταναλώσουν και που θα τερματίσει την μακρόχρονη νηστεία. Ο λόγος είναι πως η μαγειρίτσα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το στομάχι, πριν… υποδεχτεί τις ποσότητες του κρεάτων, των γαλακτοκομικών και των μεζέδων που ακολουθούν την επόμενη ημέρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η μαγειρίτσα σερβίρεται όλο το χρόνο στις ταβέρνες για ξενύχτηδες, ακριβώς για αυτές τις ανακουφιστικές για το στομάχι ιδιότητές της.



Οτιδήποτε είναι καλά γραμμένο στην παράδοση, εκτός από γευστικό ή εθιμοτυπικό έχει πάντα και έναν καλά μελετημένο σκοπό. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τη μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Μην ξεχνάς άλλωστε πως παλιότερα ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος που νήστευε για όλες τις ημέρες της Σαρακοστής.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν μια κρεατόσουπα, όπως είναι η μαγειρίτσα για γευστική "γέφυρα" ανάμεσα στην περίοδο της νηστείας και την επιστροφή στην κρεωφαγία. Ένας τρόπος να προετοιμάσεις σωστά το σώμα σου για τη μετάβαση, χωρίς παρατράγουδα!




"Η μαγειρίτσα προετοιμάζει το έδαφος! Είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα... Καλό είναι να ξεκινήσεις λοιπόν με ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια σαλάτα" επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου. Αν πάλι δεν σου αρέσει και τόσο το πασχαλινό αυτό πιάτο, τότε δοκίμασε να ετοιμάσεις μια κρεατόπιτα ή μια νοστιμότατη κοτόσουπα που θα παίξει τον ίδιο ακριβώς ρόλο.


www.inewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............