8.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

8.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Πολύ καλύτερος από άποψη κρατήσεων είναι ο φετινός Απρίλης για την Κρήτη, αφού ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν... δεκάδες πτήσεις τσάρτερ από χώρες του εξωτερικού προς το νησί, διακινώντας χιλιάδες τουρίστες.


Μπορεί το κύριο σώμα των επισκεπτών να αφορά τα Χανιά και το Ηράκλειο, αλλά και στο Ρέθυμνο έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτοι τουρίστες από τις αρχές του μήνα, ενώ στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας αναμένεται μεγάλο «ρεύμα» τουριστών.



Οι πληρότητες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων του Ν. Ρεθύμνου, Μανώλη Τσακαλάκη, στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου είναι μεταξύ 30-50%, ένα ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό σε σχέση με τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Άλλωστε θα περάσουν πολλά χρόνια, όπως λέει ο ίδιος, μέχρι να δούμε πληρότητες άλλων παλαιότερων εποχών, επομένως το όποιο κέρδος έστω και μικρό κάθε χρόνο, φέρνει ικανοποίηση.

Έτσι, τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει ή αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν τις επόμενες ημέρες, υποδέχονται Άγγλους, Σκανδιναβούς, Γερμανούς, Ισραηλινούς, Γάλλους και Κύπριους για τις διακοπές του Πάσχα. Ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που κάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία την περίοδο του Πάσχα, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν να περάσουν τις μέρες αυτές οικογενειακά ή σε σπίτια φίλων, κυρίως για οικονομικούς λόγους.


ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου περισσότερες από 40 πτήσεις τσάρτερ με περίπου 8.000 τουρίστες.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, δε, έχουν προγραμματιστεί περίπου 100 πτήσεις.

Και στο αεροδρόμιο των Χανίων πραγματοποιήθηκαν πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο, μεταφέροντας κυρίως Σκανδιναβούς τουρίστες.

Συνολικά σε επίπεδο Κρήτης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο Απρίλιος του 2014 σε σχέση με το 2013 καταγράφει αύξηση στις αφίξεις πάνω από 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............