ΛΑΚΗΣ ΚΟΥΡΕΤΖΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΛΑΚΗΣ ΚΟΥΡΕΤΖΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Το πρώτο και μοναδικό  εργαστήρι στη χώρα μας, που αποτελείται από τρεις αυτοτελείς κύκλους σπουδών και παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στην

 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. 


Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων,  ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων και σε όλους όσους αναζητούν ουσιαστικούς κώδικες επικοινωνίας και ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση, αλλά και σε όποιους άλλους επιθυμούν να γνωρίσουν με έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, προβαίνοντας σε μια Θέαση και δράση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού και επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες. 

Το εργαστήρι μπορεί να διαρκεί από 1 έως 3 ετήσιους κύκλους: 
Α΄ κύκλος Ευαισθητοποίηση, Β΄ κύκλος Κατάρτιση, Γ΄ κύκλος Ειδίκευση.
Το κάθε έτος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα: Β¨και Γ¨ έτος την Τετάρτη και Α' έτος την Πέμπτη, από Οκτώβριο έως Ιούνιο και παρέχει βεβαίωση σπουδών και αναλυτικό ενδεικτικό.



Ο Λάκης Κουρετζής είναι Παιδαγωγός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Ειδικός σε θέματα Αισθητικής παιδείας και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης. Σπούδασε Ψυχολογία της παιδαγωγικής, Αισθητική Αγωγή και έκφραση του παιδιού, θέατρο και ειδικά: Παιδαγωγική Θεάτρου, Σωματική έκφραση και ψυχοδυναμική του ηθοποιού, Σημειολογική και Αισθητική ανάλυση της θεατρικής πράξης στην Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία. Τα θέματα αυτά, συνεχίζει να ερευνά και να παρακολουθεί την εφαρμογή και την εξέλιξή τους, στο Εξωτερικό καθώς και στην Ελλάδα.

Ως ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ασχολήθηκε με θέματα αισθητικής παιδείας, παιδευτικής θεατρικής έκφρασης, οργάνωσης και λειτουργίας κέντρων προσχολικής και σχολικής αγωγής, εκπαιδευτηρίων κλπ. Είναι δημιουργός και εισηγητής του Θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα.
Δίδαξε και διδάσκει στη μετεκπαίδευση δασκάλων και νηπιαγωγών στο "Μαράσλειο". Δ.Δ.Ε. του Παν/μίου Αθηνών, στο Τμήμα θεάτρου του Αριστοτελείου Παν/μίου Υεσ/νίκης, στο Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού παιχνιδιού του ΘΕΑΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ, του οποίου είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Βασικός Εμψυχωτής. Επίσης στα Εργαστήρια μακρόχρονης εκπαίδευσης εκπαιδευτικών ως Εμψυχωτών Θεατρικού παιχνιδιού στις πόλεις: Λάρισα, Ηράκλειο κρήτης, Βόλου, Πάτρας, σε διάφορα Π.Ε.Κ., σε σεμινάρια που οργανώνονται από Σχολικούς Συμβούλους, Συλλόγους Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Γονέων, ΝΕΛΕ, καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας, τη Γ.Γ.Ν Γενιάς με θέμα: "Θεατρική παιδεία - Θεατρικό παιχνίδι"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............