-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι σταφίδες
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 250 γρ. ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο (ότι θέλετε αλλά περισσότερο του πάει το σταφύλι ή το κυδώνι! κ αν είναι σπιτικό, ακόμα καλύτερα! )
- 500 γρ αλέυρι ίσως και λίγο παραπάνω, να σας γίνει μια μαλακή ζύμη..
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, με το χεράκι μας, (ή με το σύρμα αν είμαστε σιχασιάρηδες..χιχι) αφήνοντας τελευταία το αλεύρι και τις σταφίδες...
- Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο ή λαδωμένο, και ψήνουμε την σταφιδόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.. Και έτοιμη!! Τόσο απλά και εύκολα !
Καλή όρεξη!!!
ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου