Η γαστρονομία, ο πολιτισμός, η τοπική παράδοση με τα πιστοποιημένα προϊόντα με το brand name «ΚΡΗΤΗ» απέκτησαν στην Κρήτη την δική τους «στέγη» στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου. Τα εγκαίνια του Κέντρου το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης έγιναν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τους τοπικούς φορείς παρουσία παραγωγών τυποποιημένων Κρητικών προϊόντων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό οίκημα το οποίο παραχωρήθηκε από το δήμο Ρεθύμνου, και θα λειτουργεί με σκοπό την διάσωση, προβολή και διάδοση του προτύπου της Κρητικής Διατροφής, την προώθηση και εξασφάλιση κατανάλωσης των προϊόντων της Κρητικής παραγωγής, την διαφύλαξη των παραδοσιακών καταναλωτικών προτύπων, την πιστοποίηση προϊόντων, χώρων και δομών που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής και διακίνησης Κρητικών προϊόντων με το σήμα ποιότητας «ΚΡΗΤΗ».
Η δημιουργία της δομής (Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ» του προγράμματος «Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013» έρχεται να καλύψει την ανάγκη για συντονισμένη και οργανωμένη προβολή και προώθηση της Κρητικής Διατροφής εντός και εκτός Κρήτης, εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και την προαγωγή των τοπικών προϊόντων, τόσο σε επίπεδο νησιού, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά διεθνώς.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό οίκημα το οποίο παραχωρήθηκε από το δήμο Ρεθύμνου, και θα λειτουργεί με σκοπό την διάσωση, προβολή και διάδοση του προτύπου της Κρητικής Διατροφής, την προώθηση και εξασφάλιση κατανάλωσης των προϊόντων της Κρητικής παραγωγής, την διαφύλαξη των παραδοσιακών καταναλωτικών προτύπων, την πιστοποίηση προϊόντων, χώρων και δομών που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής και διακίνησης Κρητικών προϊόντων με το σήμα ποιότητας «ΚΡΗΤΗ».
Η δημιουργία της δομής (Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ» του προγράμματος «Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013» έρχεται να καλύψει την ανάγκη για συντονισμένη και οργανωμένη προβολή και προώθηση της Κρητικής Διατροφής εντός και εκτός Κρήτης, εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και την προαγωγή των τοπικών προϊόντων, τόσο σε επίπεδο νησιού, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά διεθνώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου