ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Tην παράσταση "Ερωτόκριτος"  παρουσιάζουν μαθητές της ΣΤ' τάξης του Δημ.Σχ.Βιάννου  στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 23 Μαρτίου,ημέρα Κυριακή και ώρα 18.30 μ.μ.



Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

 "Όλα ξεκίνησαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς με την πρώτη εμπειρία ανάγνωσης  του κειμένου του «Ερωτόκριτου». Ακολούθησε η εξοικείωση με τη γλώσσα, το ρυθμό και τη μουσικότητα του στίχου. Ίσως οφείλεται στη γνησιότητα και τη ζωντάνια της Κρητικής διαλέκτου,η οποία ελάχιστα απέχει από τη γνήσια σημερινή ντοπιολαλιά της ανατολικής Κρήτης, ίσως στην υπόθεση που περιλαμβάνει και στοιχεία από τον κόσμο του παραμυθιού,ίσως στον τόσο οικείο για τις υφολογικές δυνατότητες της γλώσσας μας δεκαπεντασύλλαβο στίχο του κειμένου, πάντως τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την προοπτική να «ανέβει» θεατρικά ένα «απαιτητικό» έργο, τόσο στην υπόθεση όσο και στην πλοκή.Ο θίασος των μαθητών  από τους 10053 στίχους του έργου επέλεξε να παρουσιάσει περίπου 2500 στίχους.
  Η ιδέα αναπαράστασης της περιπέτειας δύο νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, ελκύει τη ψυχοσύνθεση παιδιών που διανύουν το προεφηβικό στάδιο της ζωής τους. Να σημειωθεί ένα ιδιαίτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη παράσταση:Όλα τα κορίτσια ενσαρκώνουν το ρόλο της Αρετούσας και όλα τα αγόρια το ρόλο του Ερωτόκριτου. Έτσι κατακτιέται ένας σημαντικός παιδαγωγικός στόχος: Τα παιδιά συμμετέχουν σε μια θεατρική ομάδα επιλέγοντας αυτά τα ίδια το ρόλο που θα υποδυθούν και όχι αυτόν που τους επιβάλλεται.
Οι "ηθοποιοί" είναι μικρής ηλικίας αλλά απευθύνονται σε θεατές όλων των ηλικιών"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............