ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Πεζοπορικός Όμιλος  Ηρακλείου διοργανώνει την επόμενη Κυριακή, 30 Μαρτίου 2 πεζοπορίες διαφορετικής  δυσκολίας , μία κόκκινη  για πολύ έμπειρους πεζοπόρους και μία πράσινη για λιγότερο έμπειρους. 


Κράσι - Αζιλακόδασος – Βουλισμένη

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από το Κράσι .Γεμίζουμε νερό από τις πηγές κάτω από το γέρο- πλάτανο και ακολουθώντας αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια ευδιάκριτο μονοπάτι με υπέροχη θέα το γαλάζιο του Κρητικού Πελάγους συναντάμε το Αζιλακόδασος. Διασχίζουμε όλο το πυκνό δάσος με τους θεόρατους Αζίλακες και συνεχίζουμε την πορεία μας σε απάτητα για πολλά χρόνια μονοπάτια. Κινούμαστε πάνω σε μια ισοϋψή με υπέροχη θέα. Ακολουθώντας  γιδόστρατα και κινούμενοι ελεύθερα στην πλαγιά κατεβαίνουμε και τελειώνουμε την πεζοπορία μας στη Βουλισμένη ,ένα μικρό γραφικό χωριό λίγο πριν τη Νεάπολη Λασιθίου.

Ώρες πορείας 6

                                                    Κράσι - Σελί Αμπέλου

Ξεκινάμε την πεζοπορία μας από τις πηγές κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία στο Κράσι. Ακολουθώντας μονοπάτι με θέα το Κρητικό Πέλαγος , τον Ψηλορείτη ,το φράγμα του Αποσελέμη φθάνουμε στη Βιτσηλόβρυση. Ανεβαίνουμε στην κορυφή Καρφί και απολαμβάνουμε το καταπράσινο οροπέδιο Λασιθίου και τις χιονισμένες Λασιθιώτικες Μαδάρες. Κατηφορίζουμε από μονοπάτι ,συναντάμε τους παλιούς εγκαταλειμμένους ανεμόμυλους και τελειώνουμε την πεζοπορία μας στην είσοδο του Οροπεδίου στο Σελί της Αμπέλου.



Ώρες πορείας 4

                                                 Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Χανιώπορτας,  8πμ

Πληροφορίες – εγγραφές: καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου, Αβέρωφ 25 ( στοά),  τηλέφωνο 2810-344588 και στην ιστοσελίδα www.pezoporikos.gr, όπου υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής. 



ΠΗΓΗ: http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............