ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΜΙΛΑΤΟΥ ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΜΙΛΑΤΟΥ ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ  ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΜΙΛΑΤΟΥ ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 



H οδός Κοραή  βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, παράλληλα με την οδό Δαιδάλου.
Η οδός Κοραή είναι πεζόδρομος, όπως και οι παράλληλες της οδός Μιλάτου και οδός Δαιδάλου. Και οι τρεις δρόμοι οδηγούν προς τα Λιοντάρια (Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου) και επικοινωνούν μεταξύ τους με μικρούς κάθετους δρόμους.
Αυτό που κάνει την οδό Κοραή και την οδό Μιλάτου ξεχωριστές είναι το ότι εδώ συγκεντρώνονται τα περισσότερα καφέ - μπαρ στο Ηράκλειο. Τα καφέ είναι ανοιχτά χειμώνα - καλοκαίρι και συγκεντρώνουν τις νεότερες ηλικίες στο Ηράκλειο. Βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο σε μια μακριά αλυσίδα κατά μήκος της οδού Κοραή, στην μικρή πλατεία Κοραή και στην οδό Μιλάτου.








Η μουσική που παίζουν ποικίλλει απο μοντέρνα ελληνική και ξένη μουσική, μέχρι μουσική της Ανατολής με χορεύτριες που λικνίζονται σε οριεντάλ ρυθμούς.

Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει, ειδικά τους τουρίστες από βόρειες χώρες, είναι ότι θα δείτε νεαρούς να απολαμβάνουν τον καφέ τους ή το ποτό τους σε τραπεζάκια έξω, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Απο δίπλα θα καίει κάποια ειδική σόμπα υγραερίου για εξωτερικούς χώρους, αλλά και πάλι η διαφορά με τις πόλεις στις βόρειες χώρες είναι τεράστια.




 Τα καφέ στην περιοχή αυτή του Ηρακλείου δεν είναι καθόλου φτηνά, και το πιθανότερο είναι ότι σε τουριστικές περιοχές στην Κρήτη θα βρείτε καλύτερες τιμές. Στα καφέ της Κοραή και της Μιλάτου θα πληρώσετε 4€ τον καφέ, 4-5€ για μια μικρή μπύρα και 7€ για ένα ποτό (πχ. ουίσκυ, βότκα).
Αλλα σημεία που θα βρείτε πολλές καφετέριες και μπαρ στο Ηράκλειο, είναι ο πεζόδρομος της Χάνδακος και η παραλιακή λεωφόρος (δυτικά από τον Κούλε)














Post Top Ad

.............