ΥΛΙΚΑ
Αλάτι χοντρό
, ξύδι
Κληματόβεργες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε το
κρέας από την προηγούμενη μέρα (αν θέλουμε βάζουμε και ξύδι).
Παίρνουμε ένα
ταψί όπου μέσα βάζουμε τις κληματόβεργες και 2 ποτήρια νερό. Πάνω στις κληματόβεργες βάζουμε το κρέας. (
Το κρέας δεν πρέπει να ακουμπά στα υγρά του).
Στη συνέχεια
βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς ) να βράσει για 20 -30
λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς και ……ξεχνάμε ότι
μαγειρεύουμε για 6 έως 8 ώρες.
Βγάζουμε το
ψημένο κρέας και το βάζουμε σε άλλο καθαρό ταψί και σκορπάμε ανάμεσά στα
κομμάτια λεμονόφυλλα. Σκεπάζουμε με
καθαρή πετσέτα για μια ώρα περίπου .Το σερβίρουμε
κρύο.
Επιμέλεια -φωτογραφία: Παπουτσάκη Βασιλική
Επιμέλεια -φωτογραφία: Παπουτσάκη Βασιλική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου