ΑΡΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 ΩΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 ΩΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εκείνο που αγνοούμε είναι το παρελθόν των απλών ανθρώπων, που περπάτησαν στους ίδιους δρόμους πριν από μας, που κατοίκησαν τα ίδια σπίτια και πέρασαν τη ζωή τους κοιτώντας τον ίδιο ουρανό. Αυτή η Ιστορία, η μικρή Ιστορία, μας διαφεύγει και είναι η πιο σημαντική... (Δημήτρης Στεφανάκης)

Σήμερα το βράδυ στις 19.00 σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο στο λιμάνι του Ηρακλείου στο "Nightjar " bar - restaurant υποδεχόμαστε έναν κρητικό συγγραφέα, τον Δημήτρη Στεφανάκη γαι να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο " Άρια, ο κόσμος από την αρχή".
Η Ρένα Παπαδάκη σαν σε μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή συνομιλεί με τον συγγραφέα για το βιβλίο και την ζωή του.
Οι εκδόσεις Ψυχογιός, το βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης" και ο Ροταριανός Σύλλογος Ηρακλείου Rotary Iraklio Candia είναι οι διοργανωτές της βραδιάς. 




«Άρια, ο κόσμος από την αρχή» 

Ο νεαρός Έλληνας διπλωμάτης Στέφανος Μαυροειδής επιστρέφει από το Λονδίνο στην Ελλάδα του Μεταξά. Μια μυστηριώδης υπόθεση εξαφάνισης θα τον φέρει σε επαφή με τη βρετανική αρχαιολογική κοινότητα. Ερωτεύεται την Aγγλο-Γαλλίδα αρχαιολόγο Ρόζμαρι Λεμπλάν και περνά μαζί της τους τελευταίους μήνες αμεριμνησίας στο περιθώριο των ανασκαφών στις Μυκήνες αλλά και του πολέμου που πλησιάζει με γοργά βήματα. Η διαφυγή τους στη Μέση Ανατολή τον Απρίλιο του ’41 θα τους οδηγήσει σ’ ένα θερμοκήπιο ειρήνης, το Κάιρο.

Ο Στέφανος θα ζήσει από κοντά τη νοσηρή πολιτική ατμόσφαιρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας που κυοφορεί την εθνική τραγωδία του Εμφυλίου. Ταυτόχρονα όμως εκείνος και η Ρόζμαρι αντιμετωπίζουν την πρόκληση μιας μυστικής αποστολής στην κατεχόμενη Ελλάδα με σκοπό την προστασία των ελληνικών αρχαιοτήτων…

Ένα μυθιστόρημα για τον παλιό κόσμο, που χάθηκε μέσα σε δύο διαδοχικούς παγκόσμιους πολέμους, και για τη μικρή ιστορία των απλών ανθρώπων που γράφεται στη σκιά των μεγάλων γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............