ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΒΔΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΒΔΟΥ

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβδού (Μ.Ε.Σ.Α.) παρουσίασε το Ημερολόγιο 2014 που είναι αφιερωμένο στις «Αβγιώτικες παλαιινές παρέες» τις ποτισμένες με τη γλυκύτητα των στιγμών και ζυμωμένες με τις δυσκολίες και την ανθρωπιά της ζωής.
Όπως γνωρίζομε, η λέξη παρέα αποτελεί δάνειο της Ελληνικής από την ισπανική pareja και συνώνυμη (της ίδιας περίπου σημασίας) με τις λέξεις συντροφιά, συναναστροφή, όμιλος, ομάδα φίλων, συντρόφων, συμποτών, ομοτράπεζων, συνοδοιπόρων κ.λπ.







Έχει γραφτεί ότι κυρίως η ορμή προς κοινωνία που «πιέζει κάθε άτομο να επιζητεί τη συναναστροφή των ομοίων του» και η ορμή προς ανακοίνωση, δηλαδή εξωτερίκευση του περιεχομένου του εσωτερικού κόσμου (εντυπώσεις, βιώματα, γνώσεις) παρακινούν έντονα και οδηγούν σταθερά τους ανθρώπους στη δημιουργία ομαδικής ζωής. Σ’ αυτό συμβάλλουν και οι ορμές προς μίμηση, δράση, δημιουργία, η της συμπάθειας, οι ορμές προς αναγνώριση, τιμή, αφοσίωση. Έτσι με την αλληλεπίδραση και αμοιβαιότητα ενώνονται ψυχικά τα άτομα της ομάδας, αλληλοσυμπληρώνονται, δίνουν ποικιλία και περιεχόμενο στη ζωή, προσφέρουν βοήθεια, βελτιώνονται, ψυχαγωγούνται, δημιουργούν δρώντας συνάλληλα και όχι παράλληλα.
Με τις παραπάνω σημασίες της λέξης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού παρουσιάζει παρέες Αβγιωτών του παρελθόντος αποτελούσες μικρό ή μεγάλο σύνολο κατοίκων, μόνιμο ή περιστασιακό, πάντοτε όμως ομόψυχο και αυτορρυθμιζόμενο, σε τόπο δε και χρόνο εξελισσόμενο και με ψυχή και δράση εκφραζόμενο.
Ιδιαίτερα, ο Μ.Ε.Σ.Α. ευχαριστεί τον Ζαχαρία Ε. Σμυρνάκη και την Καλλιόπη Ι. Σενέμη για τα στιχουργήματα και όλα τα μέλη του Συλλόγου που πρόθυμα παραχώρησαν το φωτογραφικό υλικό.
Με την ανατολή του νέου έτους 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αβδού εύχεται εγκαρδίως σε όλους Χρόνια Πολλά, με υγεία, ευτυχία, εργασία και
αντοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............