ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2 ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2 ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Με μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά, με 2 πολιτισμούς να ενώνονται σε ένα βιβλίο, έγινε η παρουσίαση του στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, στις 8 του Ιανουαρίου στις 19.00, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη . Μια βιβλιοπαρουσίαση με πολύ ξεχωριστούς ομιλητές που μίλησαν για την δική μας πανάρχαια γλώσσα αλλά κα...ι τις επιρροές που δέχτηκε από τους Ιταλούς ή καλύτερα από τους Ενετούς ακόμα από τον καιρό που είχαν έρθει στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Εξαίρετες ομιλίες από τους Δρ.Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, καθ. Γλωσσολογίας στην Φιλοσοφική Σχολή του παν/μιου Αθηνών, του Δρ.Γεράσιμου Παγκράτη, επίσης Αναπλ.Καθ. του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν. Αθηνών, του Δρ. Γκάρεθ ΄Οουενς, Γλωσσολόγου των ΤΕΙ Κρήτης και της αρχαιολόγου Λιάνας Σταρίδα.




Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά η Ρένα Τουτουντζάκη, κιθάρα-τραγούδι , ο Νίκος Ματζαπετάκης, μαντολίνο και ο Γιώργος Σταυράκης, κιθάρα

Οι επιμελήτριες της έκδοσης ,Αθανασία Δρακούλη, Σοφία Μαμιδάκη και Κατερίνα Ζωγραφιστού – Βλαχάκη έκλεισαν την βραδιά με ένα πολύ ξεχωριστό τρόπο μιλώντας και Ιταλικά και Ελληνικά συνδέοντας έτσι τους δύο πολιτισμούς και ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν στην έκδοση αυτού του πολύ αξιόλογου πονήματός τους.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ντίνος Κωνσταντόπουλος.

Διοργανωτές ήταν ο Δήμος Ηρακλείου, η Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου και οι εκδόσεις « Δοκιμάκης».



http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............