Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Πρωτοπόροι σε χριστουγεννιάτικη δράση στήριξης και πάλι οι εκπαιδευτικοί

Η ομάδα «Νηπιαγωγοί εν δράσει» του Συλλόγου εκπαιδευτικών  «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποίησαν δημιουργική δράση το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου σε περίπου 70 μαθητές «Ρομά», στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο στήριξης στη Ν. Αλικαρνασσό. Οι μαθητές που συμμετείχαν μένουν στον καταυλισμό και ο στόχος των διοργανωτών ήταν να υποδεχτούν τα παιδιά τα Χριστούγεννα με ένα ξεχωριστό τρόπο.
Η δράση ξεκίνησε με παιχνίδια γνωριμίας, με το κάθε παιδί να τοποθετεί ένα στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχαν ετοιμάσει οι συμμετέχοντες, ενώ συνεχίστηκε με την αφήγηση ενός παραμυθιού για τον Άγιο Βασίλη, με συζήτηση και παιχνίδια. Ακολούθησε εικαστικό εργαστήρι με δημιουργίες των παιδιών, μουσικοκινητικά παιχνίδια και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα!



Φυσικά στο τέλος της δράσης δεν ήταν δυνατό να μην εμφανιστεί ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα στα παιδιά, προσφορά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.
Με τη χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση οι διοργανωτές έδειξαν ότι η ένταξη των μαθητών Ρομά στην ευρωπαϊκή  κοινωνία δεν είναι μόνον ένα ηθικό καθήκον, αλλά προς το συμφέρον όλων, αφού οι Ρομά αντιπροσωπεύουν ένα αρκετά σημαντικό και συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό παιδιών σχολικής ηλικίας.




Επίσης σ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δε σέβεται ουσιαστικά τη διαφορετικότητα, δεν προωθεί την ομαδικότητα και τη συνεργασία, με ένα Υπουργείο που συνεχώς εξαγγέλλει βαρύγδουπα προγράμματα χωρίς σοβαρό σχεδιασμό, οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν ότι μέσω μίας απλής, τρυφερής χριστουγεννιάτικης γιορτής ενδιαφέρονται περισσότερο για την ισότιμη ένταξη των μαθητών, χωρίς να παρασύρονται από τις ρατσιστικές κραυγές της εποχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............