ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ - ΠΕΔΙΑΔΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ - ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος η λειτουργία του Σχολείου Β’ Ευκαιρίας στο Καστέλλι. Ικανοποιήθηκε έτσι ένα πάγιο αίτημα της περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των κατοίκων του, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας και τη συνεργασία της με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας λειτουργεί ως παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου. Για τη λειτουργία του σχολείου η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας παραχώρησε την αναγκαία υποδομή στέγασης εντός του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου, αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή.     
Στην τελετή αγιασμού παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Διευθυντής του Σχολείου Β’ Ευκαιρίας Τυλίσου κ. Μάνθος Παρασύρης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και οι ενήλικες μαθητές που θα παρακολουθήσουν τους κύκλους φοίτησης σε αυτό. Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογεράκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή έναρξη λειτουργίας του Σχολείου Β΄Ευκαιρίας Καστελλίου αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τον τόπο μας και τους κατοίκους του, καθώς προσφέρεται πλέον η δυνατότητα στους ενήλικες ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν νέες διεξόδους δια βίου μόρφωσης, βελτιώνοντας το επίπεδο εκπαίδευσής τους. Μάλιστα στο Σχολείο έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν και ενδιαφερόμενοι όμορων Δήμων.


Η ίδρυση του Σχολείου δίνει μια διαφορετική διάσταση στη λειτουργία που πρέπει να διέπει την αυτοδιοίκηση, η οποία εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών οφείλει να δημιουργεί διεξόδους και στον ευρύτερο κοινωνικό τομέα αλλά και σε τομείς που σχετίζονται με την Παιδεία και τη Δια Βίου Μάθηση. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος με τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που αναπτύσσονται αποκεντρωμένα στην ευρύτερη περιοχή μας.  Ευχαριστώ λοιπόν θερμά το Διευθυντή του Σχολείου κ. Μάνθο Παρασύρη καθώς και την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Παιδείας κ. Βάνα Χατζάκη – Φραγκάκη για τη συμβολή τους στο να γίνει πράξη το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στο Καστέλλι».    
Για το τρέχον σχολικό έτος το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας Καστελλίου αναπτύσσει δύο κύκλους φοίτησης. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει δύο τμήματα των 35 ατόμων και ο δεύτερος κύκλος (τελειοφοίτων) ένα τμήμα των 15 ατόμων. Οι αιτήσεις εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας παραλαμβάνονται από το Δήμο σε όλη τη διάρκεια του έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............