ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η έκθεση των μαθητών, «η φωτογραφική αφήγηση», θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 23 Νοεμβρίου του 2013. «Με αφορμή το φωτογραφικό έργο του Bernard Faucon, εξετάσαμε τη φωτογραφία σαν αφήγηση μέσα από τη διαπραγμάτευση του θέματος της ταυτότητας, του ντοκουμέντου, της ιστορικής μνήμης, της σκηνοθετημένης φωτογραφίας, της φωτογραφικής τεκμηρίωσης αλλά και της εικαστικής έκφρασης», μας εξηγούν τα παιδιά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο φωτογραφίας για ενήλικες, διάρκειας δύο ωρών, στις 16 και 23 Νοεμβρίου 11.00πμ-13.00μμ, με θέμα «μια νέα εκπαιδευτική πρόταση για την ανάγνωση της εικόνας» σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο και την υποστήριξη του τμήματος Πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δ/μιας Εκπαίδευσης.
Το εργαστήριο θα υλοποιήσει η καθηγήτρια τέχνης κα Μαρία Χουλάκη με αφορμή το εκπαιδευτικό υλικό του φεστιβάλ φωτογραφίας της Άρλ. Την μετάφραση έκανε η καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας του 1ου Γυμνασίου κα Καίτη Δαμουλάκη.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνείτε με τον Κοινωνικό Χώρο στο τηλέφωνο 2810-244115 ή στέλνετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο koinwnikos.xwros@gmail.com .
Τα εγκαίνια της έκθεσης «η φωτογραφική αφήγηση» θα γίνουν τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 20.00μμ, συνοδεία μαθητικών μουσικών σχημάτων και χορωδίας σε ένα αφιέρωμα στον μελοποιημένο Ελύτη, με την επιμέλεια της καθηγήτριας μουσικής του 1ου Γυμνασίου κας Μαρίας Πιταροκοίλη.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 12 μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή 10.00πμ-17.00μμ και το Σάββατο από τις 12.00πμ-20.00μμ.
Όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του Κοινωνικού Χώρου, η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το «φαγητό με την αγάπη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............