ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 1770 - 1913 ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 1770 - 1913 ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Ιστορικό υλικό που ρίχνει φως στην περίοδο 1770-1913 και αφορά την πορεία της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα περιλαμβάνει η Παγκρήτια Έκθεση που ανοίγει τις πύλες της σήμερα στις 6.30 στη δημοτική πινακοθήκη του Αγίου Νικολάου.
Η έκθεση με τίτλο «1770-1913: Πορεία προς την Ένωση» διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, τον ΠΑΟΔΑΝ, την Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Ανατολικής Κρήτης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Σωρού, φιλόλογος- ιστορικός. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου και ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η Έκθεση ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου από το Ρέθυμνο, φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο και τώρα στον Άγιο Νικόλαο, από 2-20 Νοεμβρίου. Το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί στα Χανιά και την Αθήνα. Σκοπός της είναι να ιστορήσει ενδεικτικά το πέρασμα του χρόνου, και να προσφέρει στον επισκέπτη μια συνολική εικόνα των επαναστατικών και πολιτικών γεγονότων που οδήγησαν στην Ένωση.
Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί η παρουσίαση των πόλεων και της υπαίθρου της Κρήτης με τη μορφή τους να αλλάζει στο χρόνο και να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες.
Την Παγκρήτια Έκθεση συνδιοργανώνουν εκτός από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου και οι παρακάτω φορείς:  Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνου, Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Ηρακλείου, ΓΑΚ –Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, Εταιρεία Γραμμάτων & Τεχνών Ανατολικής Κρήτης, Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών - Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............